BeBeL

Cer Cite Cer Cite.. ni bukan Blog Hantu Kak LimaH tau..just blog biase..klu korang rase suke ngan blog ni korang leh baca.. ase x suke ..kome sume leh bako Kite Bako !! Kite Bako!! ( Lap top or Pc korang yg terbako nnt ) hahaha aku bukan lah penulis yg terhebat!!! just utk share n mengisi waktu yg agak kosong , x kosong sgt la..so klu korang pun ade mase kosong singgah la mai bace blog Ni...Tq so much pada yg terbaca..or sengaja baca..hehhehe... EnjOy Ya!!!

Followers

q

Thursday, December 9, 2010

♥ Samurai Vs RapunzeL ♥





"Qaseh nak lambut panjang la mcm tu..."
( sambil tunjuk tv, gmbar FoziaH Gous yang ala2 rambut Rapunzel )
tapi skang rambut Qaseh mak aku dah potong mcm Samurai Gurl hahhahaha....



SamuRaii...

Vs



FoziaH GOus....

Wednesday, November 24, 2010

♥ KisaH QaSeH : QaseH GoomuKK KeR ??? ♥



Haiii!!! mari dengar KisaH Qaseh..


Episod : Qaseh GooommuuKK keerr???

Qaseh dah besar umo 3 thn..makan jgn ckp la...semlam aku blik kj..pas mandi n solat die tgh makan.mak aku suap kan nasi + sup telur..yummy!! yummy!! bertambah ok 2 pinggan ,pas aku dah kuar bilik aku nak g umah k.nor ( sepupu aku ) Qaseh dah habis mkn pun..die pun ikut aku g umah sepupu aku tu..dok kitorang tgh borak2..anak sepupu aku tu balik aness..Qaseh bangun n terus ikut aness ke dapur..aku dgr sikit2 die borak ngan aness..

aness : "Qaseh dah mkn ker?? " Qaseh : " dah Qaseh mkn nasi ngan sup jer "
( ayat jer x leh bla tu die xtau yg dah hentam 2 pinggan )

anees pun g depan tv tempat aku borak tu,ngan bw pinggan yg die nak mkn..yg si Qaseh ni follow jer si anees tu..n ngadap anees mkn..k.sedare aku tny..

"Qaseh nak mkn ker?? " ngan selamber jer die angguk... ish2 aku kate kan Qaseh dah mkn " terus jer die ikut k.long amik nasi..so makne nyer dah kali ke-3 la die mkn kan...pas habis mkn aku balik umah...abah br balik masjid n makan kat dapur...n die p kat mak aku.." nenek Qaseh nak mkn..." mak aku kate " tadi kan dah mkn ,makn bubur jagung yer,nasi dah habis " padahal ade lagi..cz xnk bg die mkn byk sgt.. die jawab " tipu yerrr..tu Qaseh nmpak " hahhahaha.. aku ckp " td umah k.no die dah mkn juga " die jwab " Qaseh lapo la mak ni " ma oii budak ni...so 4 pinggan jer nasi untuk Qaeh hari ini yerr....ish2...

p/s: aku tny " Qaseh ni gooomuuukkk laaaa.... "
die jwab " mane ade la..Qaseh keciikkkk !!! "

Tgk pict Qaseh Sebelum & Selepas die

Sebelum



Selepas

Saturday, November 20, 2010

** Sakit **

Nak story tentang sakit..asal nak akhir tahun dan masuk tahun baru aku mesti sakit..mayb sebab nak berakhir tahun dan nak masuk tahun yang baru kot..tapi mesti la juga kn..tapi bukan sakit bab xde duit ok..tp penyakit kesihatan..

Sakit Tekak [ Penyakit hujung tahun ]

Hari ni terasa perit sgt tekak ni n kering batuk x henti2..sakit dada dibuat nyer..ni la penyakit yang selalu aku hadapi [
wajib kena ] yela sampai hilang suare n demam badan pun ase panas n lemah jer....cz ssh l aku nak buat fon calling or jawab fon nanti..aiissshhh...tapi still keje juga..

Sakit Telinga [ Penyakit Tahun Baru ]


Ni lagi satu penyakit yang aku selalu hadapi iaitu telinga..sangat perit klu di tangung..tuhan je la yang tau..berdenyut2 dibuat nye..penyakit ni selalu kn bila masuk Tahun Baru [ macam ade sambutan Tahun Baru plak dalam telinga ni ] adooiii...n selalu kena tgh2 bulan juga...tapi dah kena la standby awal2 ubat2 aku tu...




p/s: Ya Allah kau jauh kan segala penyakit untuk tahun 2011 ini nanti...aminn...

Friday, November 12, 2010

~Kisah QaseH~

Kisah anak buah ku lagi ( Puteri Qaseh Qhadhijah )

10 november 2010...

* Hari rabu hari tu aku br dpt jumpa Qaseh n nak bw die jalan2..g "Wak Ton a.k.a Up tOwN"
dia kanta uptown tu wak ton hahaha..aku g ngan mak,my fiancee ,kawan kau,n cik Qaseh tu..dalam kul 9.30 tu kitorang dah gerak pegi..hangin cik Qaseh ni ok la time ni..asyik membebel jer...dalam kete die borak2 la..nampak itu la nmpak ini la..tiba2 die tunjuk..

"mak ni tu atas tu bulan " Qaseh, yea bulan.. aku slalu kacau die dgn ayat aku..
"tahu ke tidaaakk~~" ( dgn ayat yg panjang ) nnt mesti die jawab "Qaseh tahu~~~" ngan mimik2 muke siap die wat..aku xleh nk tunjuk..tp mmg lucu la die tu..

kitorang jalan ikut jalan blakang umah aku yg nk ke up town 10 minit jer sampai..jalan alam impian..kat jalan tu tembus s.alam sec24... sebelum nak menghala ke alam impian tu ade 2 simpang..kanan ke "Jalan Kubur " n kiri " Jalan alam Impian" mana yg dok sg kandis tu tahu la jalan tu...knp ye aku cite pasal jalan kan nk cite pasal Cik Qaseh...mmg ini kaitan ngan Cik Qaseh kite...ms nk g up town..lalu la jalan tu...tp mlm tu Qaseh diam jer myb gelap x nmpak..k aku cite pasal 2 jalan td.." kanan ke jlan kubur " n " kiri ke alam impian"..jeng2...( suspen plak)

Masa haritu aku jlan lalu situ nak ke PKNS S.alam ngan my mom...tibe2 die tunjuk jalan lorong kanan tu( jln kubur )..Qaseh kuis bahu aku smbil ckp " mak ni tgk tu...mak ni nampak x???" haaa??? dlm hati aku sudah budak ni...ngan slumber aku jwb.." aah nmpak...nape..???" die jawab " makni kat situ ade ibu..." waaa ayu aku ngan mak aku.. die kate lagi " ibu Qaseh kat situ ayah bw hari tu Qaseh " sedih dgr tp aku cover jer...n terus diam...

berbalik kite cite g up town..aku nmpak die pki sepit bary wane purple..then aku tgr la die..
"oooo.. Qaseh beli sepit baru yeeee..." ) dgn nada aku yg family n Qaseh je tau mcm mn ) hehehhe.... die pun jwb " yeeeeee..." ( nada sm ngan aku gak ) aku tny lagi.." sape beli kan??"
die jwab ngan slumber smbil berpimpingan tgn ngan mak aku " diam la nnt nenek bising " hahahhaha aku gelak jer..setepek aku kn sound ngan minah ni...

knp die ckp mak aku bising cz klu die blik dr mn2 mesti bw mainan n barang2 br..n mak aku akan ckp.. " beli apeeee la lagi tu Qaseh..." huhuuuu.. 1 hari tu die balik kedai ngan abah aku..n beli coklat cadbury yg besar...sambil sorok kan kat blakang terus menuju ke dapur jumpa mak aku yg tengah masak..coklat di sorokkan kat blakang bdn die n terus bgth mak aku.." nenek marah x??" hahahha mak aku gelak then x jd marah...cz die dah tny dulu sebelum maka kau marah...

lucu laa Qaseh..seronok bila die ade kat umah...bila blk umah nenek ibu sunyi jer....

p/s: Qaseh dah 3 tahun skang..dah sekolah x tau la nnt...:)

Tuesday, October 5, 2010

♥♥ ouTiNg with LeYa HoT Fm.. ( Part 2 ) ♥♥

haiii now pict2 aku kuar ngan leya tgk Magika..n korang nak tau ke sape pasangan aku bw..hehehe k..layan...pict2 aku...



Tadaaaaa...mesti la aku bw mY LoveLy FianCee..hehehhe
( konon yang mula2 nye malu2 nk snap bersama
akhirnya dpt gak..ape la u ni..hehhehe )



Before moVie ( tggu yang lain )

( after movie peace.. )

akhir sekali aku n Leya....

Friday, October 1, 2010

♥♥ Outing FB with Leya Hot Fm ( part 1 )...♥♥

Hallu....haiii harini nak cite pasal tgk movie MAGIKA with Leya HotFm...rasa bertuah dpat tgk movie ngan die n geng FB yang lain..korang tau x camne aku leh terjoin dlam group ni...haaa kebetulan aku dok usha2 FB penyampai2 HotFM ni..tapi kebanyakkan nye Leya jer yg byk bagi respond klu peminat2 die ni post kan ape2 kat FB beliau..so aku rasa mcm teruja kejap la nk aktif dari FB Leya ni...

Nak dijadikan cerita jumaat tgh hari org sibuk dok g lunch ..aku stay kat ofis...dok belek2 FB leya ni..then aku terbaca 1 topik Leya PADA WALL FB die yang tertulis mcm ni :

""" "" Salam semua... Atas cadangan ramai, Leya teringin lah nak belanja 10 org + Pasangan mereka tgk wayang MAGIKA hari Selasa depan (28/09/2010)... SO caranya senang je, you all kena jawab soalan2 mudah, dan hantarkan pada email manager Leya - ehouzie@hotmail.com dengan subjek "Leya - Magika"... Soalan2nya, sila rujuk kep...ada post seterusnya... Ingat ya gang, tiket2 terhad... All the best...""""" "

aku pun tunggu la soalan2 yang leya ni nk bg...x sampai 5 minit leya post lagi kat wall die soalan2 tu.. :

Soalan2 - 1. Berikan nama penuh Leya?

2. Tarikh lahir Leya?

3. Nama penuh Suami Leya?

4. Lagu2 yg ditulis Suami Leya dalam album "HANGATNYA RAYA"?

5. Filem lakonan Leya yg diarah Arwah Yasmin Ahmad?

6. Nama watak Leya dalam filem MAGIKA?

7. Nama segmen yg dikendalikan Leya di HOTFM?

8. Nama penuh kedua2 Anak kembar L...eya?

9. Siapakah pengarah filem MAGIKA?

10. Leya ada berapa org adik?

aku pun jawab soalan2 ni penat gak la cr jwapan nyer.,.n dah settel aku pun mail la kat manager leya ni...tarikh tutupkan ahad..then akan diumumkan hari isnin..aku pun tggu isnin n buka wall leya waktu kul 10.a.m cz time tu die dah on air kan...tunggu wal die..n 1st wall die :

" Salam semua... LEYA DAH ADA PEMENANG!!! Jap lagi Leya umum kan k..""" "

berdebar plak ase nyer ..heee..rase dah betul jwapan2 tu...then 5 minit kemudian..2nd post :

" Alright gang, Leya nak umumkan pemenang tiket wayang filem Magika... Leya join skali k... Kita mulakan ngan pemenang2 Lelaki dulu lah... 1. Mohd Khalis, 2. Amiruddin B. Abdullah @ Sani, 3. Mohd Aaifaa Azhar, 4. Naziffuddin Bin Taijulddin, 5. AZWAN BIN ROJIHAN... TAHNIAH... Pemenang wanita jap lagi k.."

aisshh baru laki dup dap dup dap...5 minit kemudian...:

Gang, Pemenang Wanita plak - 1. Norazila Binti Ghani, 2. HARYATI BT ISMAIL, 3. ERNI SHAFIKAH ( CHUBBY ) AHAMAD, 4. Mai, 5. Aida Arisya - TAHNIAH! Kesemua 10 pemenang bleh ajak seorang member/pasangan sekali... Yang lain, sorry, jawapan anda kurang tepat... Takpelah, lain kali ada lagi InsyaAllah... Kalau Leya tak bel... anja skali pun, kalau nak, you all boleh join skali... Nanti Leya gitau timing dan lokasinya k... This emoticon has been enhanced by Facicons

hahahha syokk!!! habis bila tgk nm aku tersenarai kat situ...tu yang num 3 tu nama aku la tu..hahahha...then ptg balik keje tu leya call aku..dia bgth hari selasa ( 28 sept ) haritu tunggu die kat GSC O.U..n aku leh bw pasangan..heee nak tau aku bw sape..jeng..jeng...jeng..so tggu next story dr aku n pict2 aku outing ngan LEYA n GENG FB tu yer...chaooowww....

Monday, September 27, 2010

KerenaH Qaseh Part 2




haaaa ni kerenah Qaseh Part 2 yang aku janji kan..semalm die dok kacau,kacau sambal sampai kul 1 pagi kan...tapi pagi ni kul 7.30 die dah bangkit dr tdo..dok tolong plak basuh periuk belanga,cawan n pinggan2 ms catering semalm...hai la Qaseh berguna gak ko dok sini hr mggu hehhehe..tp sebenarnya die nk main air..die cume tolong bilas2...pinggan n masuk kan tempat nyer...ha meh2 sini kite tgk die bekerja seawal 7.30 pagi....hehehehhee

tolong nenek

ha pas basuh masuk kan ke dalam bekas sebelah die tu


sambil bilas sambil borak yer....

ni la aku kate kan tadi nk tolong bab nk main air...

time die sibuk membasul dtg plak si kembar ( asheela) boleh die kate " eh!! syeela pegi sane Qaseh basuh ni t basah" hahahha tp skembar wat xtau n terus je ngadap die basuh....


video

im washing..im washing....

KerenaH Qaseh Part 1

haaiii sumee lame nye x update blog...xde mase nk update...meh sini aku nk cite pasal anak buah aku yang sorang ni..hari minggu hari tu si QASEH ni x balik umah nenek ibu die..so die duk umah aku...mase tu kitorang ade catering..die pun sibuk same nk membantu sampai puul 1.00 pagi pun bdk ni x tdo lagi..haiii tahan betul mate die ni..mlm tu hujan..die pun sibuk gak bw kulu kilir payung die smpai die bgth atuk die..." tok np x pki payung t demam la " abah aku gelak kan die jer..die ni menolong mak aku kat dapur kacau sambal..jom kite tgk ape aksi die n die masak ape...


haaa ni hasil masakan die
DAGING PALEMBANG...


video
tgk ni aksi die memasak....:)

ni la keadaan die kat umah...t aku bgth ape finally catering Qaseh buat pada keesokan hari nye ok....
tunggu di KERENAH QASEH PART 2...
BYE!!!!

Tuesday, August 3, 2010

~ MajLis aKu Ker???~( video tunang )

SALAM...
Haiii...lame x update my blog...bz cz semggu kj area K.L..minggu ni xkeje sana stay at s.alam..minggu depan 2 minggu pose keje at K.L..sementara x wat ape..aku dah berjaya edit pict2 tunang aku n wat slide video..ni cume percubaan jer,...Slalu p majlis membe tunang...tupp..tupp..majlis aku plak..cam x pecaya...
( sambil gelak ) cz x byk pict la...pict sume kat membe2..tapi tgk la sendiri hasil video ni yer..heheehehehe..


video

Wednesday, July 21, 2010

aPa PeRaSaaN aKu...????

salam...
haiii lagi beberapa hari lagi aku nk tunang..ade gak bnda2 yang lum settleh..sume nak wat jumaat ni tunggu abang aku...

APA PERASAAN AKU???


aku rase happy la, macm org lain happy bila nk mendiri kan masjid..
tapi perasaan aku cepat berubah2..aku pun tak tau kenapa..adakah sume keputusan aku buat ni adalah betul???tapi aku tetap kn hadapi semua ni..
aku kn kuat semangat...

APA PERASAAN AKU???


malam tadi my ex ( mat ) call, mcm tau2 aku rindu die n aku tgh ade masalah..
tapi perasaan aku x la terlalu xecited sgt,yela aku ngan die dah xde pape..die cume tny pasal Takaful,ade gak borak ngan mom die..so jemput sekali la..perasaan??? sedih la.. mom die mcm x nk dtg...mat kate mom die berat hati nk dtg..mcm tu juga die..die kate nnt die sedih ( sob~~sob~~ ) aku klu blh pun x nk die dtg..aku x pkse die..hummm ntah la..hope die bahagia pasni..

Tuesday, July 13, 2010

Best FreND aKu TuNaNg LaGiiii....


ni membe aku yg paling best n teman aku gelak tawa dan berduka time kolej dulu,
masa time kolej ssh benar die nk accept mana2 laki...n sampai praktikal br la dpat sorang...
tapi die bukan tunang ngan bdk kolej tu cz nm pun xde jodoh..n jodoh die ke BF lame die..tu la nm nya jodoh kan..dekat je pun umah dorang ni area situ n satu lorong gak...die yg tunang dulu dr aku..haaha,..ape2 pun HER ko mmg cntik n nmpak lain sgt beb...
congrate untuk ko..n berbahagia selamanya..

soalan : bila la plak time aku ni????? :D

Tuesday, June 29, 2010

Best fRenD aKu DaH TunaNg..


hahhaa congrate to my best frend fetty n aus...
mereka dah tunang 26 june 2010...mcm x caye jer..ape2 pun congrate wat u all..
diam2 pandai simpan slame ni...then ade gak membe yang terkejut...kikikiki..
kesian matot yang xtau ape2.. n agak BLURR kejap kan...die dtg umah aus kate kenduri dah habis ker..mmg kelakar la die tu...kul 5 gerak p umah fetty..mase tu pun x ramai sangat org...ramai membe2 aku yang dah nk kawin...congrate wat u all..semoga kekal selame nye...turn aku bilee????? tunggguuuu...

Tuesday, May 25, 2010

KeLiRu....


KELIRU...
kenapa aku keliru ni????

aku boleh la lupakan die....die pun boleh lupakan aku...
tapi aku still keliru ngan perasaan sendiri
[sob~~]




KELIRU....
kenapa ngan aku??? lagi 1 bulan setengah jer lagi...
hope aku leh kuat..
tooooolooooonnnggg x mo ingat lagi...
aku kn kuat, aku x boleh keliru ngan hati sendiri..
die adalah yang terbaik untuk aku sekarang...

KELIRU...
Betul ke masa dengan aku die ngan GURL lain gak???
[ fikir +termenung ]
betul ke aus penanh nampak die??
pegangan tangan,keluar tanpa pengetahuan aku???
[ sedih di permainkan ]

KELIRU..
MAMA die kate die byk GURL...
JOHOR??FREE HAIR??? OFIS??
Mane satu???
byk nye scandal...tapinape aku bodoh sgt xnmpak sume tu??
[ada hikmah disebalik pertemuan tadi ]

KELIRU...
aku x boleh terus mengharap lagi...
aus kate lupekan die...die dah byk berubah,,,
fetty kate lupekan die...myb ade yg terbaik lagi..
dyot kate lupekan die..sampai bila aku harus ade perasaan dengan die sedangkan die
bersenang -lenang ngan kehidupan die...

KELIRU.....
skang aku dah x keliru..
sume yang terjadi ade hikmah di sebaliknye...
mereka teklah bukan sume nye pada aku..
n aku x perlu keliru lagi...


Monday, May 24, 2010

Shahir AF8 - Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Official MTV)



Lagu ni aku tujukan untuk ex ( DUA mr.M ) aku...korang memang baik cume jodoh antara korang n aku xde...tapi kite tetap kawan selame nye n tidak pernah bermusuhan...sebab perpisahan yang terjadi ade hikmah disebalik nye....hope u All akan dapat yg terbaik dari aku...n aku juga doakan korang berbahagia selame nye....KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN...


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan

Friday, May 21, 2010

~AfteR 11 YeaRs,...~

semalam aku jumpe budak2 sekolah rendah yang lame aku x jumpe kire2 11 thn lame nye...
kul 6 p.m dorang suh tunggu kan OLE2 sec 18...Nurul paling awal datang...perjumpaan ni bab Nurul nak jumpe coz die nak kawin 5 JUne nanti..TAHNIAH!!! Nurul... lame x jumpe tau2 nak kawin dah yer...Thanks cz igt lagi aku n jemput aku...

Sampai OLE2...Nurul,Lynda N Lyza dah sampai dulu..aku mmg x cam muka Nurul mmg lain muke die..xtau la muka die same ke..cz lame dah x jumpe..then skang tgh tggu Ain plak...Bila ain sampai lepak p PAKLI..dah duduk..tapi order x lagi...dok sibuk borak2 n gelak2 lagi..yela lame x jumpe..sampai pelayan 2 pun Blah...dekat stgh jam baru order balik...

Memang dorang sporting habis..x mcm mase zaman sekolah dulu asyik gaduh bila jumpe.n sombong...Myb dah besar perwatakan berbea..tapi dorang very fUnny lagi2 Ain..aiishhh x berubah sungguh perangai die 2..hahahha..asyik gelak n buat lawak jer..dorang semakin cantik...
sedar2 jam kul 10P.M mak oii lame betul..kedai pun nak tutup.then beransur la kitorang..THANKS Nurul blanje makan,.,.hehehee...sampai park sambung cerita lagi..adooii..mmg x puas jumpe..Hope pas ni leh wat 1 plan jumpe ramai2 lagi..mesti best...



hanya 5 org je dapat datg..
( lyza , Lynda,aku,Ain,& Nurul)


Wednesday, May 12, 2010

~MIss sOm3 One ~

misss,miss,miss, n miss...
mane die pegi ????hampir setengah tahun x dapat call,mesej,n everything..
lost..lost..n lost...
walaupun baru kenal...tapi terasa kehilangan die...chat ker???sakit ker???
still kat cni lagi or dah pindah...>????hummm...
rindu ketawa bersama...last jumpe time raya...tapi diam ,diam n terus diam tanpa khabar berita die...

NOW ....die dah muncul semula..teramat rindu kat die.....
kehilangan die myb bersebab...
harini...die kembali pada aku...hope x diam mcm dulu n menghilang macam dulu...
die kate die chat...br dapat keje baru...GooD...hope success selalu...

siapa some one 2????





some one is ADY...
miss so much....

Monday, May 10, 2010

*** FinaLLy***

Finally..hahhaha tepat kul 4p.m semalam bergerak ker JACKEL lagi...tapi kali ke-3 ni aku p beli la plak kan...sampai sana terus je la p tingkat 3 cari mana yg berkenan..wane GRAY ok gak...tapi rambang mata sudah..xtau mn nk pilih..lepas 2..MR.A mau try pki kuning air..hmmm very nice gak...huhuhu...sampai pening pale mencuba kain..ngan kakak yg promoter 2 pun pening..die kate aku tinggi sgt hahhaa x sampi nk ukur,,...ada satu kain yg aku cuba putih n dalam satin kuning cair..harga rm800+++ kire mcm ok gak la..tapi die suh amik sekali 5 meter,,mak datok sape plak nk pki sampai 5 meter..senget ke ape...so terpaksa ambil pilhan pertama masa aku p jumaat hari 2..tawar pny tawar dapat rm500 dapat baju 2meter setengah+ satin 4 meter+ baju melayu 5 meter,...so MR.A pun setuju ngan pilihan yang dipilih..haaaa ape lagi bayar la... hhhuhuhuuuhhu....tambah seratus lagi bl sampin Songket plak..so total rm 600....kire selesai la sume tinggal prepare barang lain plak..huhuhu cam x caye la plak kan..aiiissshh!!! k.la..pasni tunggu plak cerita kisah aku..mcm ne knl MR.A tu,...n cerita kisah ex2..aku hahahha ~adioosss~

ni la kate putus yg telah dipilih aku n MR.A

cantekk??? harga rm500..huhuhuu

Friday, May 7, 2010

~ JacKeL oH JackeL~


hahahha tadi lunch p JACKEL ngan kak sedara aku...
fuhhh!!! 2x dah p beli jugak..
saja p sana nk usha2 bj mn tau ade yg berkenan...pegi kat tgkat 4 tempat bj2 kawin 2..hummm bj aku yg aku nk 2 dah habis.,sedih aku..tapi ade beberapa bj yg aku berkenan juga...baju ni pun aku cari untuk hantaran tunang bln 7 ni nnt,,aiisshh!!! mmg ssh benar nk pilih..masing2 bz..lagi 2 bulan je pun poning pale ni..tgk la ape yg berlaku...huhuhuuu

PILIHAN PERTAMA...


ni la bj pilihan pertama..humm ok gak simple bj ni warne gray..
harga rm600+++


Justify Full
corak kecik2 sesuai ngan aku yg gemss...hehehe



PILIHAN KE-2



yang ni ok gak..tanah putih n bunga gray + hitam..

ni harganya rm1000+++ kopak MR.A aku hahhahaha


PILIHAN KE-3


Baju ni mmg aku berkenan sgt mama norlin pun suka..
i LIKE !!!!

3 pilihan ni la yang aku berkenan tapi harga nye yg x berkenan..sume ni pakej 2 meter bj perempuan + 4 meter satin tu + 4meter stgh bj melayu lelaki+ sampin songket sekali..
tapi aku kn fikir n bw my MR.A mn tau die x suke kan...tema time nikah mmg GRAY...sume cantik...ahad ni aku nk ajak MR.A n my mom p n beli...tapi xtau la dpat ke x yg 3 pilihan ni..or ade yg berkenan tang lain nnt..hahhaha tgk je la pun...

Tuesday, April 13, 2010

~saya Yang SakiT~



HUmmm dah 4 hari demam jer...mula2 sakit telinga...skang selsema + demam...sob..sob..sob..


mcm mane ni MC lagi harini...ubat dah mkn byk pun...hummm...hope leh baik esok n byk keje x buat lagi...


~HaPPy BesDay MoM~


Happy bESday mak yang ke 57..semoga pjg umo n murah rezki...

hahhaha 10 APriL 2010 adalah besaday mak aku yg ke 57....malam 2 aku beli sate,n nugget jer..n mak palk masak mee hoon...pagi 2 pg Tesco aku ckp kat mak ,mala ni masak mee hoon la..alasan nye aween nk dtg...


Petang aku kuar beli sate...p kg.jawa 2 tutup plak...p Bkt Tinggi pun tutup..adooiii...last aku p beli kat ANDALAS CORNER...sampai umah kul 8.45.awen dah beli kek..k.no n anak2 nk dtg dah..mak plak tgh masak mee hoon...aku tunjuk isyarat kat k.no jgn dtg dulu...awen plak tunggu umah k.no ngan kek...hehhehe..abah blk sembahyang dorang pun dtg...mak terkejut ngan surprise 2..hahhaha ayt yang kuar dlm mulut die.." mengada tau korang ni " hahahaha..


malam 2 N9 vs Kedah,ada plak konsert AF...dah berebut nk tgk last2 tgk bola la...cz AF ade ulangan...wat ringkas2 je tapi happy...SLAMAT HARI JADI N HAPPY ANNIVERSARY MAK N ABAH...

Friday, April 9, 2010

~Kenduri Arwah~

salam...

semalam aku p RANTAU PANJANG,klang je la pun..hehhehe..wat kenduri arwah utk kakak ipar aku..( SITI RAFIDAH ) 13hb april ni genap 2 thn die pergi...hummm mmg sedih yang amat sgt...
balik keje terus aku p sane...smpi kul 7.00 ptg..mak bagi ayam palembang untuk diletakkan ke dalam AMBENG ( org jawa ckap) ala makanan yang di bungkus 2,..dalam nya ade lauk2 n serunding..kat sini aku nk tunjuk la cara2 dorang bungkus ambeng 2...dorang bungkus sendiri tau...


nasi ni yang dah diletak kan lauk nye dlam dulang sebelum di bahagi kan kpd 6 utk dijadi kan
"AMBENG"



Salah sorang daripada 6 org tu bahagi2kan lauk tersebut dan ltk didalam daun pisang yg disediakan..
lepas 2 bahagi kan nasi nye pula..kepda 6 bahagian..

dah selesai dibahagikan..bungkus dan ikat..jadi la nasi ambeng..

2 la sebahagian cara wat nasi ambeng yang org kampung rantau panjang buat..huhuhu...tahlil start lpas isyak...dengan itu kisah yang aku dpat kongsikan setakat ini..kepada Arwah kakak ipar ku semoga roh mu dicucuri rahmat dan ditempat kan org yang beriman...ankmu QASEH akan kami didik dgn sempurna menjadi anak yg berguna...aminnn...

~aL-FatiHaH~

Monday, March 29, 2010

Peristiwa 27 March 2010....



27 March 2010.....
kenapa tibe2 rasa len macam jer...
jantung semakin berdegup laju..dup..dup..dupp..
oh tidakkk!!! semakin hampir..dan hampir...
aku kesorangan dalam bilik xde sape teman...
my sis norlin pun xde p ambil ank2 nye..
aduh!!! seram sejuk jer rase...sejuk????( sebb aku pasang aircond)

tibe-tibe......
tok!!tok!!tok!! pintu bilik aku di ketuk..
huh! my mom...suh aku keluar...
sedia kan makanan...nk lunch...
mak masak.. asam pedas daging,siakap 3 rasa..sayur campur.n masak lemak udang....yummy!! yummy!!yummy!!
makanan siap dihidang,...
akhir sekali makan dessert la...
aku pun ltk atas meja ...
nk ckp " PENCUCI MULUT TERCAKAP PENCUCI MUKA PLAK"
Aduhhh!!! malu aku..sume gelak...pakcik aku plg gelak kuat...

oppsss!! slh ckp la plak..pencuci mulut la bkn pencuci muke...



27 March 2010...

sume dah selesai...hahhahaha
seronok juga..tapi kenapa lain yang di bagi???
rasa hari 2 lain..its ok.. tapi im happy...
huhuhuu...

thanks....


Thursday, February 25, 2010

keli OH keli

halluuu.. just nk promote membe aku nye bisnes...
ade sape2 yang suke makan ikan keli ker???
klu suke aku ade membe ni jual ikan KELI BEREMPAH..
yummy!!yummy!!
rasenye sedap,mcm rase sate pun ade gak...
ramai yang dah order kat die...
murah pun murah 1 pack rm8..dalamnya ade 5 ekor ikan
yang dah siap dirempah..
so blk keje bg ibu2 2 leh la tinggal goreng jer...
mcm kite beli nugget.kentang,n makanan segera...
tapi ni ikan.
sape2 yang nk cube boleh la hubungi beliau...
ni aku ltk flyers die...
TRY tau...klu sedap boleh order lagi...
Rugi sape x rase....
huhuhuhuhu..
~adiiooosss~


cube tau...hehhehe rm8 jer...


Wednesday, February 24, 2010

~anDaI KaU jaDi MiLiK kU.~






Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu




Andaikan kau jadi milikku

Monday, February 22, 2010

FrEnD 4 eVeR,,..

HEEE..skang aku cite pasal membe2 aku..yang sekian lame x penah kuar same2..walau pun umah kitorang ni berape jengkal nye jarak nye...tapi lame giler kitorang x kuar same...hari jumaat hari 2 kitorang la p berfoya-foya..jgn igt maksud len ek kitorang p makan steamboat n p jalan kat i-cItY JER..hehhehehe...mula2 kitorang p makan steamboat kat Bandar Sunway...mak aiii byk giler makan ....sambil2 2 ape lagi snap2 la pict ape yg patut..asal nk makan jer amik gambar adolahai...agaknya dalam restoran 2 dgr dari group kitorang jer...hahhahaa..tapi mmg kelakar la time mkn 2...org tgk pun pelik agak nye.....heeee....

makan time...
ni la picture kat steanboat 2..tapi byk sebenarnye lagi...x larat la nk uploud ni jela yang dapt aku share...next place bile sume dah kenyang kitorang p plak area s.alam, i-CiTY la...ramai gak la org kat sane...lum ape2 hal dah memekak jg dorang ni,,hahahha ape lagi snap la ape yg patut..ade yg sakit perut la..tp still thn 2 la mkn x igt dunia...amik gmbar bagai nk giler..iela punye fon la jd mangsa...yg tukang ambilnye k.rina..kesian k.rina...yg zila lagi lawak mn ade kamera dah tentu la die ade gak..hahahha sampi nk tegelincir la nk amik gmbar punye pasal hahahha...amik gmbar rami2 ltk la kat peti TNB 2 pun jd la...org sume pndang ape la minah2 ni buat agak nye??? rupe amik gmbar..yela xde org tolong ambil kan buat la kreativiti sendiri..silap2 org kebas jer fon iela 2...hahahhaha..tapi u ALL mmg sporting mlm 2...pasni kite plan tempat len plak ok....luv u aLL
( IELA,ABIEL,DYOT,CDOT ,K.RINA N ZILA) MUAXXHHHH....ni pict kat i-citY aku share kat korang sume....ahakksss...

iela,chubby,abiel,c-dot,d-yot,zila & k.rina


tgk klu fon iela hilang( cover line sebenarnya)




waaachaaa!!!