BeBeL

Cer Cite Cer Cite.. ni bukan Blog Hantu Kak LimaH tau..just blog biase..klu korang rase suke ngan blog ni korang leh baca.. ase x suke ..kome sume leh bako Kite Bako !! Kite Bako!! ( Lap top or Pc korang yg terbako nnt ) hahaha aku bukan lah penulis yg terhebat!!! just utk share n mengisi waktu yg agak kosong , x kosong sgt la..so klu korang pun ade mase kosong singgah la mai bace blog Ni...Tq so much pada yg terbaca..or sengaja baca..hehhehe... EnjOy Ya!!!

Followers

q

Wednesday, December 14, 2011

Penghujung Cinta ( My Wedding) ✿(◠‿◠)✿

salam~~~
bila 3 hari cuti aku xde wat ape kat umah n ni la kerja aku megahsilkan video wedding yg lama berkurun ,belum setahun so masih fresh lagi kot...jom tgk hasil kreativiti aku yg x berapa nk kreatif ni hehehehe




video

Tuesday, December 13, 2011

♥ OmBak RinDu ♥

haiii semalam public holiday..akhir nyer dapat gak date berdua ngan my hubby setelah berjaya memujuk g tgk Ombak Rindu yeahhh!!!! cite start kul 5.55 pm. mmg ramai giler org seb bek dapat ddk atas..

Citer tu mmg best n touching dgn lagu adera n hafiz tu..aku mula meleleh air mata saat izzah di pukul oleh haris,,huh!!! sgt teruk..dan paling aku x boleh thn saat haris di masuk kan kat hospital.n dato suffiyah x izin kan izzah melawat haris huh sedih time tu...n bila dato suffiyah balik izzah masuk n jaga hariz. time tu aku paling sedih..sebab aku x dpt byg ka husband aku jadi mcm tu..aku mmg x kuat untuk menerima dugaan tu...Ya AllaH kau lindungi suami ku ,aku dan kandungan ku supaya kami bertiga dapat bersama sepanjang hayat...so jalan cite tu mmg same mcm dlm novel...sape yg belum tgk leh la pegi rugi x tgk...ok itu jer..yang penting aku puas hati dpt tgk cite tu setelah beberapa bulan x kuar hehehehe...

4 bintang untuk ombak rindu..



Wednesday, December 7, 2011

SuRpRise!!!!

SEmalam my besday..tunggu jugak wish dr en hubby,hmm sampai ke petang xde..tapi tepat jam 5.30 sampai umah,masuk bilik.tetiba ade sesuatu atas meja make up,surprise!!! from me..ingat rupa nya..ingat en hubby lupe my besday,walaupun x mahal tapi aku amat menghargai nyer.bukan senang org laki ni nak wat kejutan utk kite...dengan hasil nukilan die sendiri..mmg la penah dapat tapi bg aku bila dah jadi wife ase lain ade frame atas meja tulis
" HAPPY BIRTHDAY TO MY WIFE"
hehhhehehee ase kekok plak..klu korang nak tahu ,this year baru 1st time sambut besday sebgai isteri,..ase terharu~~~ nak nangis pun ade.thanks so much to my beloved hubby..nak tau x hadiah ape.??? jeng..jeng. scroll bawah :



kreatif x??? hehehehe lukis sendiri.. :)
saya amat menghargainya...


dan bila malam tgh syok tggu " CINTA ELISYA" tetibe anak buah aku QASEH bw kotak kek sambil nyanyi " eppy beday mak nani,eppy beday mak nani" hahahaha kejutan kedua..en hubby untuk saya..wahhh!!! ade kek coklat my favrate tu hehehehe seklai lagi terharu...thanks so much...besday tahun ni sgt bermakne utk aku yg akal menjadi ibu..:)

kecil tapi chomell dan sedap.. ( lilin yg cute) hehehehe


tulisan pade kek ( my wife erni hehehehe)

thanks god kerana panjang kan umur ku ini dan dapat menghirup udara segar dibumi mu ini,dah kau lindungi la aku dari segala bisikan syaitan yg suke memusnahkan dan menyesatkan umat mu.dan kau lindungi lah keluarga ku suami ku dan kandungan ku ini, kau murahkanlah rezeki kami sekeluarga.. amin yaRabbal alamin...

Tuesday, December 6, 2011

besDAY!!!

MORNING!!!!

tOdaY is my Bufday....hehehehe dah umur 25tahun skang ni..hope dipanjang kan umor n di murahka rezeki untuk aku n my BabY..N family... Thanks pada yg wish untuk aku harini...tapi nothing special or surprise yang aku dpat hehehehe ( terlewat mungkin) x suke mengaharap kan sesuatu...my hubby pun diam jer untuk pagi adakah beliau lupe or saje jer.. ( so tggu je la balim keje ni) die x kan pernah lupa besday sape2..terasuk family die sendiri pasti die wish..tapi pade aku...??? ( belum kot sedapkan hati sendiri :) ) terharu bila dapat mesej dr my bro klu die wish ape2 untuk aku pasti aku menitis air mata...tadi die wish kat aku...

" happy bufday,moga jadi isteri dan anak yg baik serta jadi ibu yang penyayang n sama2 jaga Qaseh mak n abah.."

so sad bila dapat mesej tu...thanks to my bro wish my besday die x penah lupa besday aku..n besday die pun akan menyusul utk december ini 25hb krismas lagi tau..heeheheh :)

thanks pada kwn2 yg wish kat Laman Muka bUku aku tu..byk sgt n thanks jugak cz korang doa kan kesihatan aku. n baby...thanks alot... :)

ok sampai sini je la daaaaa klu ade yg surprise utk aku..aku post esok k..bye!!!!


p/s: weekend wedding my BFF pula... :)

Saturday, December 3, 2011

al-Fatihah

AL-FATIHAH BUAT GADIS CANTIK
RARA ZIKRY


Aku x kenal pun sape gurl ni tapi heboh cerita pasal gadis cntik ini ,aku tau pun bila membe aku post kat wall die..then aku pun mula mencari cerita pasal gadis cntik ni.mari kite menyedekahkan al-Fatihah kepada Rara Zikry atau Zarith Nadhira Mohamad Zikri yang kembali ke rahmatullah pukul 10 malam semalam di Sunway Medical Centre.

Mengikut perkembangan yang diletakan di wall Facebook Contribution for Rara Zikry’s medical expenses (Sumbangan untuk bantuan perubatan Rara Zikry), jenazah Allahyarham dibawa dari rumah ke masjid SS19 Subang Jaya pukul 8 pagi tadi.

“Insya Allah jenazah Akan disempurnakan dan akan dikebumikan sebelum solat jumaat. On behalf of the family, thank you for the condolences, Doas and contribution. Semoga ALLAH swt bless her soul, forgive her sins, make her grave a garden and grant her the highest level of paradise. May ALLAH grant her eternal peace and may her soul be placed amongst the pious and chosen believers. Amin,” menurut status berkenaan.

Allhyarham Rara, 23, merupakan bekas pelajar sebuah universiti swasta.

Pada 19 Mac 2010, Allahyarham dan beberapa rakan keluar melakukan senaman berjalan kaki di sebuah kawasan berhampiran Mahkamah Shah Alam dan dia diserang penyakit asma ketika itu.

Rakan-rakan yang bersama dengannya secara pantas menghantarnya ke sebuah hospital namun ketika tiba di pusat perubatan tersebut, mereka dimaklumkan oleh doktor bahawa Rara sudah pun koma.

Apabila Allahyarham tersedar dari koma, dia sudah tidak mampu bergerak dan bercakap.

Serangan asma berkenaan telah membawa kepada keadaan Hypoxic Ischaemic Encephalopath iaitu kecederaan otak disebabkan kekurangan oksigen kesan daripada sesak nafas.

Berikutan itu, keluarga Allahyarham melancarkan page Contribution for Rara Zikry’s medical expenses untuk meringankan sedikit beban kewangan mereka dalam meneruskan rawatan untuk Allahyarham.

Rara dikenali sebagai seorang gadis yang bukan sahaja cantik, tetapi ceria dan memiliki personaliti yang disenangi semua orang.

Namun, seperti yang dikatakan, kita hanya mampu merancang, Allah SWT yang menentukan segalanya. Rara kembali kepada penciptanya semalam.

Cantik sangat tuhan lebih menyanyangi nya..
.semoga beliau ditempat kan org yg solehah...

semasa sakit...

itu yang dapat aku share walaupun aku x tau perkembangan beliau sebelum ni..sakit dtg ngan tibe2 kite tidak akan mengetahui nya...semua nya takdir dr ALLAH..semoga roh beliau dicucuri rahmat dan di tempat kan org yg beriman..amin~~~

~ aL-FatiHaH~


Thursday, December 1, 2011

December

salam...

1st December alhamdullilah kejap je nak ke akhir tahun n alhadullilah gak now my kandungan dah masuk 6 bulan..segala nyer aktif ..kadang2 rase ketengangan amat sgt...myb BB nak membesar..tapi rase seronok bila ia bergerak..tapi kesian kat my hubby die x dpt rase bila die nak rase mesti xgerak hehehe..lagi 3 month jer..hope semua nyer ok..21 december baru g cek up lagi memandang bulan ni byk no public holiday.. :) ok itu jerrr len kali update lagi.. :)

p/s: DeceMber my Besday.. :D