BeBeL

Cer Cite Cer Cite.. ni bukan Blog Hantu Kak LimaH tau..just blog biase..klu korang rase suke ngan blog ni korang leh baca.. ase x suke ..kome sume leh bako Kite Bako !! Kite Bako!! ( Lap top or Pc korang yg terbako nnt ) hahaha aku bukan lah penulis yg terhebat!!! just utk share n mengisi waktu yg agak kosong , x kosong sgt la..so klu korang pun ade mase kosong singgah la mai bace blog Ni...Tq so much pada yg terbaca..or sengaja baca..hehhehe... EnjOy Ya!!!

Followers

q

Wednesday, December 14, 2011

Penghujung Cinta ( My Wedding) ✿(◠‿◠)✿

salam~~~
bila 3 hari cuti aku xde wat ape kat umah n ni la kerja aku megahsilkan video wedding yg lama berkurun ,belum setahun so masih fresh lagi kot...jom tgk hasil kreativiti aku yg x berapa nk kreatif ni hehehehe




video

Tuesday, December 13, 2011

♥ OmBak RinDu ♥

haiii semalam public holiday..akhir nyer dapat gak date berdua ngan my hubby setelah berjaya memujuk g tgk Ombak Rindu yeahhh!!!! cite start kul 5.55 pm. mmg ramai giler org seb bek dapat ddk atas..

Citer tu mmg best n touching dgn lagu adera n hafiz tu..aku mula meleleh air mata saat izzah di pukul oleh haris,,huh!!! sgt teruk..dan paling aku x boleh thn saat haris di masuk kan kat hospital.n dato suffiyah x izin kan izzah melawat haris huh sedih time tu...n bila dato suffiyah balik izzah masuk n jaga hariz. time tu aku paling sedih..sebab aku x dpt byg ka husband aku jadi mcm tu..aku mmg x kuat untuk menerima dugaan tu...Ya AllaH kau lindungi suami ku ,aku dan kandungan ku supaya kami bertiga dapat bersama sepanjang hayat...so jalan cite tu mmg same mcm dlm novel...sape yg belum tgk leh la pegi rugi x tgk...ok itu jer..yang penting aku puas hati dpt tgk cite tu setelah beberapa bulan x kuar hehehehe...

4 bintang untuk ombak rindu..



Wednesday, December 7, 2011

SuRpRise!!!!

SEmalam my besday..tunggu jugak wish dr en hubby,hmm sampai ke petang xde..tapi tepat jam 5.30 sampai umah,masuk bilik.tetiba ade sesuatu atas meja make up,surprise!!! from me..ingat rupa nya..ingat en hubby lupe my besday,walaupun x mahal tapi aku amat menghargai nyer.bukan senang org laki ni nak wat kejutan utk kite...dengan hasil nukilan die sendiri..mmg la penah dapat tapi bg aku bila dah jadi wife ase lain ade frame atas meja tulis
" HAPPY BIRTHDAY TO MY WIFE"
hehhhehehee ase kekok plak..klu korang nak tahu ,this year baru 1st time sambut besday sebgai isteri,..ase terharu~~~ nak nangis pun ade.thanks so much to my beloved hubby..nak tau x hadiah ape.??? jeng..jeng. scroll bawah :



kreatif x??? hehehehe lukis sendiri.. :)
saya amat menghargainya...


dan bila malam tgh syok tggu " CINTA ELISYA" tetibe anak buah aku QASEH bw kotak kek sambil nyanyi " eppy beday mak nani,eppy beday mak nani" hahahaha kejutan kedua..en hubby untuk saya..wahhh!!! ade kek coklat my favrate tu hehehehe seklai lagi terharu...thanks so much...besday tahun ni sgt bermakne utk aku yg akal menjadi ibu..:)

kecil tapi chomell dan sedap.. ( lilin yg cute) hehehehe


tulisan pade kek ( my wife erni hehehehe)

thanks god kerana panjang kan umur ku ini dan dapat menghirup udara segar dibumi mu ini,dah kau lindungi la aku dari segala bisikan syaitan yg suke memusnahkan dan menyesatkan umat mu.dan kau lindungi lah keluarga ku suami ku dan kandungan ku ini, kau murahkanlah rezeki kami sekeluarga.. amin yaRabbal alamin...

Tuesday, December 6, 2011

besDAY!!!

MORNING!!!!

tOdaY is my Bufday....hehehehe dah umur 25tahun skang ni..hope dipanjang kan umor n di murahka rezeki untuk aku n my BabY..N family... Thanks pada yg wish untuk aku harini...tapi nothing special or surprise yang aku dpat hehehehe ( terlewat mungkin) x suke mengaharap kan sesuatu...my hubby pun diam jer untuk pagi adakah beliau lupe or saje jer.. ( so tggu je la balim keje ni) die x kan pernah lupa besday sape2..terasuk family die sendiri pasti die wish..tapi pade aku...??? ( belum kot sedapkan hati sendiri :) ) terharu bila dapat mesej dr my bro klu die wish ape2 untuk aku pasti aku menitis air mata...tadi die wish kat aku...

" happy bufday,moga jadi isteri dan anak yg baik serta jadi ibu yang penyayang n sama2 jaga Qaseh mak n abah.."

so sad bila dapat mesej tu...thanks to my bro wish my besday die x penah lupa besday aku..n besday die pun akan menyusul utk december ini 25hb krismas lagi tau..heeheheh :)

thanks pada kwn2 yg wish kat Laman Muka bUku aku tu..byk sgt n thanks jugak cz korang doa kan kesihatan aku. n baby...thanks alot... :)

ok sampai sini je la daaaaa klu ade yg surprise utk aku..aku post esok k..bye!!!!


p/s: weekend wedding my BFF pula... :)

Saturday, December 3, 2011

al-Fatihah

AL-FATIHAH BUAT GADIS CANTIK
RARA ZIKRY


Aku x kenal pun sape gurl ni tapi heboh cerita pasal gadis cntik ini ,aku tau pun bila membe aku post kat wall die..then aku pun mula mencari cerita pasal gadis cntik ni.mari kite menyedekahkan al-Fatihah kepada Rara Zikry atau Zarith Nadhira Mohamad Zikri yang kembali ke rahmatullah pukul 10 malam semalam di Sunway Medical Centre.

Mengikut perkembangan yang diletakan di wall Facebook Contribution for Rara Zikry’s medical expenses (Sumbangan untuk bantuan perubatan Rara Zikry), jenazah Allahyarham dibawa dari rumah ke masjid SS19 Subang Jaya pukul 8 pagi tadi.

“Insya Allah jenazah Akan disempurnakan dan akan dikebumikan sebelum solat jumaat. On behalf of the family, thank you for the condolences, Doas and contribution. Semoga ALLAH swt bless her soul, forgive her sins, make her grave a garden and grant her the highest level of paradise. May ALLAH grant her eternal peace and may her soul be placed amongst the pious and chosen believers. Amin,” menurut status berkenaan.

Allhyarham Rara, 23, merupakan bekas pelajar sebuah universiti swasta.

Pada 19 Mac 2010, Allahyarham dan beberapa rakan keluar melakukan senaman berjalan kaki di sebuah kawasan berhampiran Mahkamah Shah Alam dan dia diserang penyakit asma ketika itu.

Rakan-rakan yang bersama dengannya secara pantas menghantarnya ke sebuah hospital namun ketika tiba di pusat perubatan tersebut, mereka dimaklumkan oleh doktor bahawa Rara sudah pun koma.

Apabila Allahyarham tersedar dari koma, dia sudah tidak mampu bergerak dan bercakap.

Serangan asma berkenaan telah membawa kepada keadaan Hypoxic Ischaemic Encephalopath iaitu kecederaan otak disebabkan kekurangan oksigen kesan daripada sesak nafas.

Berikutan itu, keluarga Allahyarham melancarkan page Contribution for Rara Zikry’s medical expenses untuk meringankan sedikit beban kewangan mereka dalam meneruskan rawatan untuk Allahyarham.

Rara dikenali sebagai seorang gadis yang bukan sahaja cantik, tetapi ceria dan memiliki personaliti yang disenangi semua orang.

Namun, seperti yang dikatakan, kita hanya mampu merancang, Allah SWT yang menentukan segalanya. Rara kembali kepada penciptanya semalam.

Cantik sangat tuhan lebih menyanyangi nya..
.semoga beliau ditempat kan org yg solehah...

semasa sakit...

itu yang dapat aku share walaupun aku x tau perkembangan beliau sebelum ni..sakit dtg ngan tibe2 kite tidak akan mengetahui nya...semua nya takdir dr ALLAH..semoga roh beliau dicucuri rahmat dan di tempat kan org yg beriman..amin~~~

~ aL-FatiHaH~


Thursday, December 1, 2011

December

salam...

1st December alhamdullilah kejap je nak ke akhir tahun n alhadullilah gak now my kandungan dah masuk 6 bulan..segala nyer aktif ..kadang2 rase ketengangan amat sgt...myb BB nak membesar..tapi rase seronok bila ia bergerak..tapi kesian kat my hubby die x dpt rase bila die nak rase mesti xgerak hehehe..lagi 3 month jer..hope semua nyer ok..21 december baru g cek up lagi memandang bulan ni byk no public holiday.. :) ok itu jerrr len kali update lagi.. :)

p/s: DeceMber my Besday.. :D

Friday, October 28, 2011

♥ Diary ku ♥

salam...cite cuti DEPAVALI..wlaupun sehari seronok dapat bersama insan tersayang walaupun plan last minit...petang lepas zohor kitorg g JJ bukit raja...dah siap lengkap nak kuar.. my en tegur ..

my en :" Nak g mana??? " aku: "???,laaa kate nak kuar " my en : " yeke??? hujan la...tdo la dlu " aku : " ape laaaa.. "

gurauan 5 minit mmg cukup bermakna...My en bangun dan terus start enjin kereta....hati aku berbunga riang dapat kuar jgak..

sampai jusco..just pergi kedai buku yg menjadi keutamaan. MPH .Belek punye belek.. selalu li novel jer...tpi my en dah sound awal.. " jgn asyik nak beli novel je yer " aku hny tersenyum mcm kerang busuk hahhahaa " pergi rak bacaan umum..terpaut pade 1 buku ni...mmg dari kahwin lagi aku idam kan...dlm hati pasti my en x kan bising..sbb die kate jgn beli novel..buku lain mesti boleh... :P terus pegang..n cuit bahu my en yg tgh kusyuk baca buku pasal bisnes...
" ehem...nak ni bleh??? bukan novel ok!!! "
cume jelingan yg dapat n sambil mengangguk..so horeeyyyy!!!! dapat jugak beli w'pun senaskah...byk panduan yg ade kat dlm ni...not Bad..sambil tu tgn ni dok belek gak novel2 yg baru2... M.A.I.D aiisshhh edisi baru xpe la lain kali pasti dpt hehehhee..dri nnt x d[pat langsung nak beli buku yg diidam kan... emmmm nak tau buku ape????? jom aku share same...

jeng..jeng.. nila buku Diary Hamil sesuai untuk bakal2 ibu..byk doa2 dan surah2 yg ade didalam nyer...dan panduan ketika hamil dan hendak bersalin...tahu perkembangan bayi mengikut minggu...


tajuk Bab 1 dalam buku ni mencerita kan tentang tanda2 awal kehamilan.. :) terdapat juga petua semasa berpantang..

ni pula diary kite la...mengikut minggu aku skang 19 minggu..so tulis pe yg berlaku..dan perkembangan BB kite :)



xmahal pun buku ni RM26.00 saje boleh dapat kan di MPH berdekatan anda...cukup lengkap didalam nyer..selamat membaca!!!

Tuesday, October 25, 2011

i ♥ mommy , i ♥ Daddy !!

haiii ase dah bape lame x buka blog ni .biase la bz memanjang
( tenet problem sebenar nyer huh!! ) nak update ..semlam balik keje terus teman my en g GM untuk beli barang2 die..dah siap tu lalu kedai jual barang2 baby wow!!! best klu dpt beli now aku baru 4 bula lebih so nnt2 la..tapi nmpak 1 baju yg lame aku idam kan ni...n penah ckp kan my en.mase awal2 preggy dulu " nnt i nak beli baju ni tu pun klu ade lagi " tapi mase g sana semlam my en terus beli kan baju tu hehehehe sangat sonok walaupun simple...nak beli yg ade 5 pasang + stokin tapi aku ckp nnt2 la cz xtau BB gurl or boy..mmg cute sgt.1st barang yang aku beli....

walaupun simple aku tetap kate cute jugak... :)

p/s: happy depavali..happy holiday yeahhh!!!

Monday, October 3, 2011

oCtober

salam... hallu dah masuk oktober baru nak update blog ni..hehehhee lame x update sebb xde cite yg menarik utk di update.. oktober dah 4 bulan aku kwin n my baby pun nak masuk 4 bulan.tapi peyut x nmpak pun rase takut n cemas..ok ke baby ami dalam peyut ni...??? jumaat nak g scan sebab 10.10.11 nak g check up..hope baby ami xde pape n sihat sentiase... :)

Monday, August 15, 2011

Popiya Goreng

Meh nak share resepi popiya goreng heheheh x la pandai mane pun..tapi ok la kan menjadi juga... :)

Bahan-bahan :

1) Daging kisar
2) Kentang
3) sayur campur ( jagung,Lobak& kacang)
4) Serbuk Babas
5)Bawang putih & merah ditumbuk
6) Kulit Popiya
7) Minyak Masak




Cara-cara membuat inti :

1) Panaskan minyak,kemudian tumis kan bawang merah & putih sehingga wangi
2) Masuk kan daging Kisar,Kentang,Dan sayur campur gaul sehingga semua nya masak..
3) letak kan 1 sudu teh rempah Babas.dan garam secukup rasa.
4) dah masak tutuplah api,dan biar kan sejuk..


dah selesai gulung la inti dengan kulit popiya..n goreng atas minyak yg panas.sehingga kulit popiya jadi kekuningan...hidangkan...

Try la...kikikiki selamat mencuba!!!

p/s: nak wat samosa tapi x reti nak gulung hehehehe

Friday, August 12, 2011

Tauhu Bakar

salam...morning...semlam buka ape yer??? semlam aku teringin nak mkn tauhu bakar,tauhu bakar yg paling sedap dekat tanjung sane nak g pun bukan main jauh nyer time bulan2 pose ni...so semlam balik keje awal terus buat kat umah..bahan2 plak mmg aku dah beli tapi x sempat nak buat..jom tgk secara ringkas jer camne nak buat nyer..hehehehe


bahan-bahan :

1) Tauhu kering
2) Timun
3) Sengkuang
4) Sambal rojak keluaran FAMA :)



Cara-cara membuat :1) Tauhu tadi korang bakar je atas api,api kecik jer jgn besar no kang belubang plak tauhu tu ,sebab tauhu tu kering.Lepas tu potong dadu..




2) Kupas sengkuang plak..n basuh dengan bersih ,kemudian potong la macam wat rojak buh tu...

3) Timun pun same gak macam sengkuang tadi basuh bersih n potong kecik2...


4) Dah selesai memotong campur jer sume bahan2 tadi dalam 1 mangkuk yg bersih...

5) Last sekali gaul kan semua2 bahan tadi dengan kuah rojak FAMA...jadi la hasil x seberapa ni..x yah g tanjung..hehehehe..

SeLamat Mencuba..!!!

p/s: sabtu ni nak wat samosa plak ti kite share ok menu Ramadhan seterusnya.. :)

Tuesday, July 26, 2011

Bila en.Husband Excited!!

hehhehe cerita pendek untuk pagi ni tentang En.Husband yg terlalu excited!!!

Semalam g GM klang untuk g beli barang sikit dalam perjalanan balik perbualan bermula.. :)

Dalam kete....

aku : " u esok i nak puase la...start esok sampai jumaat tau "

en Husband : " nape??? xpe ke org pregnant puase?? " ( so sweet soalan tu ) hehehhee

aku : " nape plak x pe jer...,boleh je puase full...klu larat puase laaa.klu x larat xyah la puase..minta2 x la mabuk time puase ti.. "

en. Husband : " x la t klu u pose baby tu x mkn sok die kuar kurus kering jer " ( sambil tersenyum..)

aku : " hahahahhaa ( gelak sakan) ape la u ni..mn ade la..die kecik lagi..klu lapar mkn je la...sok raye mkn la mkn la banyak2... :) "

hehehhe mcm2 kerenah en husband...

situasi : dalam bilik plak...

dok sibuk baring2...die kate " eh bunyi jantung baby la..." hahhahahaa nmpak no x sabar nyer die...ape pun kadang2 u ni sweet sgt untuk i..x mcm dulu pun..kikikiki :)

nak tgk muka acxited en Husband x??? hehehhehee

:
:
:
:
:
:
v
tgk muke die hahhahahaa
( Abi & Mummy )

Credit pict to cik Dot :)

Saturday, July 23, 2011

Tanda-tanda awal kehamilan :)

Just nak share...:)

hai anda semua..dulu saye ade tulis pasal simptom2 awal atau tanda-tanda awl kehamilan kan..entry kali ni saye nk kongsi simptom-simptom hamil @ mengandung yg mungkin anda tak tau..maklum lah,org ckp setiap wanita yang hamil berbeza2 simptom nyer..so,antaranya :

1. Sembelit

Sembelit biasa terjadi semasa kehamilan. tatau la kenape..takde special cause..dulu nak mem “buang” sekali sehari..then tetibe 3 hari sekali pon susah nk mem”buang” hihihi then mule la perut keras n membuncet..anda pun pelik nape leh tetibe jd cmni..rase2 takde salah mkn..so,if tetibe anda kene sembelit,hmm..mungkin this is your lucky chance..

so jika anda sembelit, pastikan :

  • Pastikan anda mengambil air sekurang-kurangnya 10 gelas sehari.
  • Ambil makanan berserat tinggi seperti roti gandum penuh, bijirin oat, buah-buahan dan sayur-sayuran.
  • Aturkan masa membuang air besar.

2. Kembung perut

perut masuk angin,nak mkn pon tak selera..tak pun,pas mkn jek rase nk muntah..padahal,mkn on time..cmane lak leh kene kembung perut nih..hmm,tu mungkin simptom2 nyer..dulu saye pon cmtu..perut rase byk angin jek..bile tekan,takde lah byk sgt…tapi mmg rase byk angin dlm bdn…then tgh2 mkn tuh,tetibe rase nk muntah..rase mual2..mcm ade penyakit la pulak..hihihi

3. sakit gigi

tetibe rase berdenyut2 gigi nih..mcm nk kene cabut jek lg..padahal,tuh la gigi kekal,klu cabut,gongak pulak..huhu bile check,takde pape..putih berseri jek..takde lobang ke kene tampal ke..sebenarnya,semasa tumbesaran bayi,bayi pon perlukan kalsium utk membesar..so,mcm berebut dgn kite jugak la..bile kite kekurangan kalsium,tuh yg cepat sakit gigi n lenguh2 tulang..cara penyelesaian nya, minum susu byk3..saye minum anmum..hihi terus ilang rase berdenyut2 tuh..

4. asek rase nk kencing

sikit2 nk kencing..baru duduk dlm setengah jam,nk kene gi toilet dah..hmm,tuh mungkin simptom2 nyer..tatau la nape kite slalu rase cmtu padahal baby lom besar lg..baru nk tau kite hamil kan..tapi ni adalah tanda2 biasa yg kita ni pregnant.

5. terasa nk kencing

da kencing tapi terasa nk kencing lg. mcm tak habis keluar jek td..huhu

6. haus

asek rase nk minum jek..minum air kosong paling best..minum air manis nih tak ilang rase haus..hah,tu salah satu tanda lg. org ckp haus nih dtg sbb kite asek kencing. so kene minum dgn cukup tau. sian kat babay.

7. rase “basah”

mcm da period..tapi bile check takde pulak..yg ade cecair putih jek..tapi spjg ari rase cmtuh..mesti risau kan..tapi dlm artikel kesihatan ckp, pengeluaran cecair yg berlebihan adalah disebabkan badan kita sedang berubah utk keselamatan dan keselesaan baby.

8. tumbuh jerawat

ni mane lak dtg nyer jerawat tetibe byk naik nih..huhu muke yg dulunye agak lcicn tetibe nampak kotor n xberseri lgsg. hormon kite byk berubah so mmg byk la jerawat naik..tukar la jenama pencuci muka cmane pon.die tetap naik..

9. susah nk tido

bila nk tido,rase tak selesa..mata takleh lelap..ini adalah salah satu simptom yg saya selalu alaami…siang ngantuk betul,bile mlm takleh tido pulak..udahnye esok ngantuk la gi keje..

10.hot flashes

badan mcm demam tapi kite tak rase demam..panas jek rase bdn ni..teruatam waktu mlm..org2 tua slalu ckp org pregnant slalu mcm tuh.. tapi org yg tgh “subur” pon mcm tuh jugak tau..hihi

11. puting jd besar n gelap

tetibe anda notice, puting anda jd besar n nampak gelap sedikit..haik,anda pon pelik.tu adalah simptom yg amat ketara.so,tahniah..hihi

12. kuat makan.

tetibe bdn jd lebar..punggung lebar n sume pon lebar . mungkin disebabkan kite tetibe kuat mkn.nafsu mkn naik,sume pon dibedalnyer..hihihi klu nafsu mkn lain mcm,bersedia utk test 2 minggu kemudian ok.


ni copy paste dr blog org lain...tpi ape yg die ckp kan sume betul n terjadi pda aku...pada sape2 tu rase ade mcm tu cepat2 la wat pregnancy test hehehhe :)

Monday, July 18, 2011

♥ rezeki di bulan SyaaBan ♥

salam..hehehhhee bertemu lagi dlm..Manis kah Kurma Itu...hehehhee...lame x update...eh nak story..nape ngan 5 Week 5days tu..ngeee..cam cntik plak num dia kan????meh la nak share jap'...

Tanggal 15 july 2011...sume nyer kn mengena ngan 5 ni nape yer..hehhehehee....date ni mmg sonok sgt dlm hidup aku n en husband...nak tau ker..bagi setiap yg dah berkahwin sume impikan ape yg die nak..hehehhee...

camni 15 july aku terpakse keje luar la...g perak..utk jumpe client kwn aku..aku g ngan my bos n staff ofis aku...dlam tggu2 client membe aku ni kat ipoh aku dok layan la mesej ngan my Bff iela...

" la sorry la semlam bz x sempat nak reply..ala xkan aku nak amik hadiah umah ko malu jer"
( ni mesej aku bru reply kat die..padahal semlmnya die dah bg hehehhe)

" ala wat pe nak malu amik je la..dah ade good news ker?? "

" lum kot..tapi aku dah..lewat..tet..tet...takut la nak cek hehehhe"


" ala cube je beli..mcm aku dulu semnggu lewat dah beli klu ade rezeki ade la..try jer"


ngan mcm2 soalan aku tny die..cz die pun tgh pregnant..hehhehee

balik dr perak aku terus pusing stereng g sec 18..untuk g pharmasi...ehem2 pahgam je la yer....ngeee...balik umah terus mandi..test...test...takut pas mandi baru nak tgk...jeng2....alhamdullilah 2 line..kikiki..tersipu2 dok masuk blik en husband ade..tapi solat maghrib dulu la...pas solat terus bgth...die cam blur lellaki biase la mn tau ape2..hehehhee...mlm tu gak g klinik..alhamdullillah doc kate dah 5 minggu n 5 hari....tapi doc awal kan 2 minggu pengiraan..cz die kate x tau waktu subur aku bila... tapi harini dah 6 minggu 1 hari...tapi klu ikut due pregnant aku kandungan aku masih 2 weeks thanks god..ni sume rezeki di bulan Syaaban n ramadhan yg akan dtg nnt....


Ya ALLAH ya tuhan ku kau lindungi kandungan ku bagaimana kau lindungi aku dan suami ku dan bagaimana kau lindungi ibu dan bapa ku...amin...ku bersyukur ape yg kau berikan kepada ku n suami ku ini..amin~~~

p/s: tahniah utk mawi n ikin gak..dah 6 minggu.... :)

Saturday, June 25, 2011

Saya dh jadi PUan


LagenDa CinTa Kita


salam...lame nyer la xupdate..perggh berhabuk..kasi kemas sikit...

korang aku dah jadi Puan wehhh...gile kentang!!! ase x caye jer...aku dah terima nikah die pada 10 june 2011...huhuhu..sonok happy sedih sume ade...selama 3 hari weding aku..ase x caye aku yg kawin...korang nk tau igt lagi blog aku angan2..hehehhee angan2 aku dah jadi kenyataan...bertema kan arab..ala2 mawi...lepaskan burung n weding ala2 azlan taipwritter..pergghh mmg syok wooo...weiii korang " tImbaa aku hensem dowh~~" nak tau ke sape timba aku...jeng~~~ my lovely en.husband...mohd helme..aku syg die sgt2...syok wooo...skang makin romantik gitu..hehhehee...aku sgt2 puas hati ngan weding aku..thanks to Butik Zarra Yang meng make over kan aku...kikikiki n segala2 nye...n my Photografer...team sweetstudio..thanks sgt2..lebar2..bagi pict weding yg sgt2 teruja walaupun kn menempuh bau2an yg sgt harum ( taik lembu ) hahahaha...

to my frend Nora.dot,yot,ielathanks sgt kat korang...syg korang...
x lupe pade my lovely cousin..aween yg byk teman aku n tolong aku...rafiq thanks juga jadi pengapit my en husband...to kwn en husband Hermi thanks jugak pada kamoo...yg sporting banget...

ooppss~~ x lupe kwn dot alin..hehehehe thanks ikut aku g outdoor..t gmbar aku tag ok...( alin jgn tgk sgt aku n en husband naik bukit yer) hehehehe

yg paling utama..mak,abah ,fir,megat thanks tiolong any dr mula hingga habis walaupun byk cabaran kena tempuh....any syg korang..to my anak buah Qaseh mak nani dah ade ayah helme..tapi mak nani tetap syg Qaseh...:)

kepada sepupu2 aku thanks u all byk membantu n sponsor...x lupe pada belh pihak en husband thanks sgt2 sudi dtg hope dpt terima any dlam family kalian....maaf jika ade kekurangan...:)

aku dah terima nikah die..


My En Husband mohd HeLmE
( ni la timba aku heheehe )


Pict yg aku nak nyanyi lagu ella ni " teruja " suke sgt2 pict ni... :)

p/s: tahniah buat sepah...

Wednesday, June 8, 2011

Terasa Debaran nya..

aiishh neves takut,kecut perut sume ade..adooii..ase nak demam jer..hari last keje sok dah cuit..yahoooo!!!! rase x pecaya aku nk jadi isteri org...takut dowh...sampai ade jiran lame aku tegur..

" any nak kawin dah yer...dulu kecik jer .naik basikal pun same tggi ngan basikal.."

hahahhaa mmg la name pun budak2..mmg x leh lupa..tapi kwn2 aku sume dah nak jadi bini org..ase seronok pun ade,sedih pun ade...waaa~~~ sedih ngan family...byk bantu aku..igt pesan abg aku..

" any x sangka ko nak kawin abg happy sgt..abg akan wat yg terbaik untuk weding ko"

thanks so much to my bro megat salehudin.segala deco2 n weding planning sume di wat oleh abg aku sendiri..die mmg creative..sampaikan botol inner shine yg die minum die simpan byk2..jdi pasu bunga..untuk letak atas meja mkan nnt..( t korang dtg korang tgk)hehehhe cian kan sume persiapan weding aku dibuat dgn brg recycle jer...bila dah touch up2..jadi cntik plak.jimat kos..hahahhaa

sok dah khamis...jap je rase..thanks jugak untuk butik Zarra..a.k.a my frnd nurul yg banyk bg support..x sabar nak tunggu majlis tu nnt.hope dpt yg terbaik..n dapat wat ape yg aku impikan dalam blog aku dulu " angan-angan" skang x leh uploud cz blum majlis lagi t aku share pict2 tu ok...

pada kawan2 ku..dtg tau rewang huhuuhu x sabar nk jumpe korang mlm ni..aku sgt berdebar tau klu korang nak tau....

to my cousin awen..ko mesti sentiase teman aku tau..n pki kan aku inai..wah x sabar dowh..siap suh ko test lagi.kan..thanks ikut rentak aku n layan aku...x lupe pengapit my en. rafiq...ko suh die senyum je tau...hehehhee

so debaran aku masih terasa.badan mcm nak demam.hope x jadi ape2,n baik2 jer...aku happy sgt nak tggu saat ni..n aku harap gak dapat thn air mata kat majlis nikah aku nnt...

any syg mak,abah,megat fir n Qaseh korang sume yg byk membantu n membimbing..x kan lupe jasa korang..:'( to my anak buah Qaseh x dapt tdo ngan mak nani lagi ucu amy dah ade. heheheh thanks teman mak nani tdo selama ni k..tdo atuk tau pasni..hahahhaa

p/s: princess nak dkt dah ngan prince nyer..hehehe

Tuesday, June 7, 2011

SePanjanG hiDup

Haiii update untuk 3 hari lagi menjelang wed aku..fuhh~~ jap benar ase....rase sedih terharu..neves happy pun ade..hope tuhan kuat kan aku dalam majlis tu nnt...sebak nak tatap wajah ayah n bonda ku...n adik beradik ku...huhhh~~ nitis jap air mate.. sreettt~~~ ( kesat air mata yg hampir jatuh kat pipi.....jom layan lagu ni..hope ade lagu ni time wed aku ..nak tau time bila tunggu~~~ ( x pasti ade ke x) khas untuk bakal suami ku... Mohd Helmee Bin Ghazali... i sayang u...hope u terima i sebagai isteri u hari jumaat ni...:)




suka dengan lirik lagu die ni ....adalah doa untuk kebahagiaan kite bersama..insyaALLAH...


Aku bersyukur kau di sini, kasih
Di kalbuku, mengiringi
Dan padamu
Ingin kusampaikan
Kau cahaya hati
Dulu kupalingkan diri dari cinta
Hingga kau hadir ubah segalanya
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

Chorus:
Sepanjang hidup
Bersamamu
Kesetiaanku tulus untukmu
Hingga akhir waktu
Kaulah cintaku, cintaku

Sepanjang hidup
Seiring waktu
Aku bersyukur atas hadirmu
Kini dan s'lamanya
Aku milikmu

Yakini hatiku
Kau anugerah sang Maha Rahim
Semoga Allah berkahi kita
Kekasih, penguat jiwa
Kuberdoa, kau dan aku di Jannah
Kutemukan kekuatanku di sisimu
Kau hadir sempurnakan s'luruh hidupku
Oooo
Inilah janjiku kepadamu

*Repeat Chorus
Yakini hatiku
Bersamamu, kusadari inilah cinta
Tiada ragu,
Dengarkanlah kidung cintaku yang abadi


P/S: 3 Days lagi...:)

Thursday, June 2, 2011

1week~~

Lame x up date blog tersgt2 bz...wow...lgi 1 week jer bakal jadi puan..bertambah neves hati ni..mencurah2...ke ladang gandum..Fuhh~~ jadi la cOCo CruncH..hahahha pe yg merepek ni..pejam celik..pejam celik..next week aku nak kawin dah...waaaa sedih nyer...banyk bnda x settle lagi...semlm baru je siap sikit..mlm ni wat lagi hope cepat la siap sebelum next week...

baju sume dah fitting ade gak take gmbar..tapi xmo uploud la..x surprise nnt...k.la... xd e bnda nak update..t aku updte bila rumah aku jdi kecoh nnt ok...Daaaa...




p/s: katil dah sampai.." maaf en sy dah tdo dulu kikiki "

Friday, April 29, 2011

♥ Kisah Hidup Aku ♥ Bab 1 -Part 3

sorry la lmbat nak update sgt bz la...now berbalik lagi dari sambungan hari tu...ape kelas 6 kekwa wat untuk drama kelas...

Drama kelas..

Tajuk : kesultanan Melayu Melaka Barisan pelakon Utama : Fairuszan ( Sultan Melaka ) , Herwan ( Hang Jebat ) , Haiyan ( Hang Tuah ),Adril ( Hang kasturi ) sorry yg lagi 2 aku lupa sape.. Pelakon Pembantu : Dayang2 istana : aku lah...Maslita, Ain Safar, Siti Kahirunnisa. Ketuk Gong : Mila.. ( hahahaha belakang tabir )

Tuan Derector : Guru Kelas Aku.

Cikgu dah wat pemilihan..kitorang kena wat betul..mase tu tgk sume sibuk berlatih...dorang yg pelakon utama sibuk hafal skrip aku n lain2 pembantu jer..ala just kipas sultan watpe nk pening2 kepala kan....just aku bg idea time tu untuk nmpak real lagi persembahan kitorang ialah...wat darah tipu.. " weii korang apa kate kite wat darah tipui nak x??? baru best.. " " betul gak..haa ko n maslita la wat...ko xde pape kan bukan hafal skrip pun.." hmmm dah agak hampeh!! persembahan semkain dekat...kitorang jengok...budak 6s tgk sibuk berlatih..cite " Nujum Pak Belalang Moden " hehhehee xtau la mase tu sume org anti ngan budak 6S bab dorang macam eksen sikit...( bukan aku kate tapi mereka suem berkate2...) mase pertandingan bola jarong n bola baling kelas pun same...huh~~ lupa kan...biase la zaman budak2 sume ade perasaan iri hati...sape x nk menang kan..sume kelas berlatih ngan bersungguh2...aku n maslita bersungguh2 gak wat darah untuk herwan biar lagi gempak...ala bukan ssh bubuh sirap sudehhh~~~ n bungkus dlam plastik..n budak laki yg hang2 tu..wat keris guna kertas jer.. n aku suh dorang letak pin napkin kat hujung keris tu..yela..klu x mcm ne nk cucuk plastik tu kan..hehhehee....

hari yang dinanti dah tiba..wah berdebar2....sume pki baju yng bersesuaian...fairuszan sultan melaka..berbaju melayu kuning...lengkap ngan tanjak n sampin..hahahhaa cikgu aku punyer keje..celak kan.die wat misai sian dowh...n hang2 tu biase je...kikiki n aku???? aku n dayang2 istana...hahahhaa lawak2...just pki baju kurung je la.... ( t korang tgk la pict nyer lawok dowh ).
dRama bermula...lakon ape yg kami buat n yg diajar oleh guru....sume kelas x kurang hebat nyer....akhir nya menjadi darah yg kitorang wat..n herwan mati di tgn hang tuah...yg keding tu..kikiki...sume org bertepuk tgn....selesai sudah...pemenang di umum kan..nak tahu sape yg juaraa!!!!!! seharus nya..kami!!!! yeahhh!!! yeahh!!! yeahhh!!! bersorak gembira...thanks cikgu sebab ajar kami..n tahniah juga pade kelas yg lain... setiap kali ade persembahan kelas yg juara mesti akan wat persmbahan balik time perhim punan mase hari isnin nnt....

isnin ( perhimpunan )

biase la wat bnda same yg kitorang lakon kan....tapi ade yg kelakar....cz darah yg kat plastik x pecah....haiyan leh ckp " wan tekan kuat sikit" agak 5 minit gak la bukan lame jer kan..hahhahaa akhirnya bocor gak...best gak berlakon ni...tu sume pengalaman mase sekolah rendah....


hahaha ni je tggal pict lakonan tu..
p/s: tu baju kuning pink tu aku.. ( baju mak aku tu ) :)

continue : esok update mase bulan ramadhan plak... ( paling kelakar )

kain sape yg rabak time g terawih..makanan ape yg kitorang jual time bulan puase ni.. :P

p/s: skip jauh sikit...nak cite 1-1 msti x habis cite...

Friday, April 22, 2011

♥ Kisah Hidup Aku ♥ Bab 1 -Part 2



sambungan....

Tiba2... seorg lelaki datang berbadan kurus...x berapa nak veteran sgt...kulit hitam manis..menegur kami yg leka bermain..." dah...dah..balik...dah nak maghrib ni..kan mlm ni nak mengaji... " dia adalah wak rohen ayah kepada dot...ketua guru yang akan mengajar mengaji al-Quran mlm nnt... kami pun balik menuju umah masing2....


sampai di rumah....


" x tau nak balik yer ny...baju sekolah x buka...nnt berebut sume nak mandi.. " terkejut aku...tu la mak aku...
Pn Raja Mariam..mak aku garang tau...aku takut sikit je ngan mak aku..x byk pun..sebab mak aku ni suke merotan..hahahhaa...aku diam capai tuala n mandi...
kedengaran suara azan berkumandang menanda kan masuk waktu maghrib bagi kwasan2 yg sewaktu dgn nya...xlama tu kuar sorang lelaki yg badan agak besar dari bilik utama...lengkap berkain pelekat ,baju melayu,dan kopiah...dia adalah abah aku..En Ahamad.. :) aku manja ngan abah aku...ngeee brbanding mak....beppp!!bep!!bep!! motor vespa abah kuar dari rumah nak ke masjid.... aku???? aku dah lengkap brbaju kurung dan bertudung litup...nak g mengaji la.....aku g mengaji al -Quran jln kaki jer..balik abh aku amik...

"Assalamualaikum... " " waalaikumsalam... " aku terus naik atas umah dot...haaa umah dot ni umah papan tggi..susunan dalam umah sgt kemas dan teratur...sampai kat atas,...kwn2 aku sume dah dtg...so duduk la aku barisan num 5 untuk giliran mengaji...mane yg bac al-quran duduk depan..mukadam belakang...aku ngan yg lain dok depan sebab kami dah masuk al-Quran...zaimie dtg..yee~~~ die x penah ketggalan dlm kumpulan kami..hhehehe,,, " zai bw ape haa??? "" wadey mak aku wat..mkn laaa" kami pun mkn n x lepas kan peluang wadey mak die mmg terbaik sedap ...perbualan bermula..cite permainan petang tadi x habis lagi...kedengaran bunyi tapak kaki...tapp~~tapp~~tapp~~ " borak jer yer....suruh dihafal asyik berborak jer....sampai dgr kat bawah tu... " sekali wak reah la....sume terus mengaji...wak reah isteri wak rohen die mmg x suke klu mengaji berborak..wak reah kate..alquran buka..syaitan baca nnt... tepat 8.p.m wak rohen sampai sume bace quran sekuat nya...giliran demi giliran berganjak ke tempat wak rohen...untuk mengaji...klu sape yg x dpt bace wak slalu ckp... " bunyi ape tu to...pegi mengaji ngan kalai baru nak tau " ade loghat jawa disitu...kalai juga disalah kan....kalai tu tokei kedai runcit kat simpang kampung aku tu..die berbangsa india...sume gelakk klu wak rohen ckp mcm tu...kadang 2 hidung kn tarik..klu sape2 x dpt bace....tiba-tiba... " api!!api!!apii!!" sambil mengibas tangan pada asap yg kuar dr bwh rumah...,maman madi...die adalah bapa saudara dot,mila n dyot...eh bukan dtg mengaji...tapi tggu anak die mengaji...hilang terus asap tadi...kedengaran suare lelaki ktwa bwah rumah..isshh~~ babang rupe nyer...wat suspen jer...habis mengaji...kitorg bace doa..n susun al-quran pada tempat nya....sampai bwh nora masih lagi kat atas....n kitorang yg lain suke sangat sakat die sebab die ni penakut...n adik beliau mamin termasuk sekali nak kn kan kakak die tu..kitorang pakat n ckp kat mamin " mamin ko g nyorok t kitorg ckp ko dah balik... " adik die pun nyorok..x lame tu..nora turun n ngan slamber kitorg ckp " aiiyoo~~ nora mamin dah balik... " " tipu~~~" " yela...haaa tgk mne ade die?? " huwaaaaa~~~ tetiba die nangis.... n adik die kuar... " blum la..tu pun nak nangis cewek betul..." hahahhahahhaha..( gelak jahat ) penakut!!! kitorg gelak kan die...masing2 balik...n adik die mamin still sakat die..sampai kat luar...adik die lariii~~~ tggal kan die...die pun nangis..smbil lari.. kitorang yg tgk ketawa kan die.. smbil ejek.. " hahahha nora penakut!!..nora penankut!!!"padahal umah die x smpai 20 langkah dah sampai umah..cume kat tepi jln tu ade pokok besar ,pokok rambutan..tu yg nmpak seram kot....aku still x balik tggu abah balik sembahyang isyak...bepp!! bepp!! bep!! dgr motor vespa abah lalu...tapi asal lagi jauh...aku terus buka pintu.. jerit!!
" abaaaaaaaaaaaaahhhh!!!! "
kedengaran motor abah dah dkat...fuhh!! abah patah balik... " ape la...kan any dah panggil..abah terus je nape....lupe yee~~~ " " yela lupa..dah naik.. " aku suke dok depan bab vespa kan xde bakul so aku berdiri je kat dpan...

sampai umah...aku kemas buku n masuk tdo...aku tdo ngan mak n abah lagi..hehhehe ( malu ) bab bilik tdo umah aku cume ade 2 jer...1 bilik mak n abah..1 bilik lagi utk 2 org abg aku...xkan aku nak tdo ngan dorang....ZZZzzzzZZZZZzzzz.......

pukul 6.a.m

" any~~ any~~ bangun sekolah..." aduh mls betul ase nyer...still tdo lagi...tau2 ade dlm bilik air..jadi kebiasaan abah aku dukung sampai ke bilik air...n tersedia dalam baldi air panas untuk aku...selesai mandi..mak yg sisir kan rambut aku n pakai kan tudung..lengkap berbaju kurung wane kuning..dan tudung...dulu aku pustakawan sekolah....basikal sume dah tersedia..n g sekolah...aku tggu kwn aku depan lorong....tapi bukan kawan2 kumpulan aku tu...dorg sume pegi sendiri..isshh~~ lambat nyer..xlame reza n awen kuar dua org ni adik beradik..terus g sekolah...kedebamm~~~~ " adoi sakit nyer...oii!! camne ko bwa basikal tgk!! rosak basikal aku..." ye;a basikal baru kan sape x syg...dulu aku naik basikal racing ala budak slalu ckp mcm tu..baskal yg ade gear tu...seb bek x rosak..dada terasa senak sekejap..n terus kan per jalanan.....

sampai sekolah....

kunci basikal..n terus beratur,...kat barisan ngan kawan2 aku yg lain...mila je kelas ngan aku..aku 6 kekwa...sume murid2 masuk dlam kelas n mula kan pembelajaran..aku 6 kekwa kelas kedua..masing still bising..bla cikgu BM aku masuk sume senyap...cikgu aku bgth...yg sekolah akan wat pertandingan bercerita..kirenyer drama sekolah la...setiap kelas kn join...n bg kelas aku cikgu yg tentu kan drama ape yg akan di buat.....

ni kwan2 aku..
tgh potong kek tu :aku....
baju pol cadot tu: adik dyot abiel nmnyer...
tudung merah : nora
blakang nora yg tggi lampai tu : mila
kemam bibir : dot ( anak tuan umah )
haaa yg depan..peace tu baju biru : mamin adik nora...
depan jugak baju belang2: amy adik mila...
n 2 org tu cousin aku..n die xde kene mengena dlm ini gmbar... :)
oppss!! xde pit kwn aku lagi 2 orang tu zaimie.n apiey..xtau la kemane...so x dpt nak tunjuk muka dorang mase kecik..hahahhaa




to be continue....

*tggu sambungan nyer dram ape bakal kami persembahkan...n aku salah seorg peserta nya....

cewek = kuat nangis
wadey= makanan org india yg di perbuat dari kacang dal...
maman= pak cik

create by chubby

Thursday, April 21, 2011

" kisah hidup aku " Bab 1

Kringg~~~ loceng pun bunyi menandakan sudah pulang...keriuhan melanda di perkarangan sekolah teluk menegun..masing2 berebut nak naik van sekolah..:) ,aku adalah ank bongsu dalam family aku...aku ade abg 2 org...hehhee puteri tunggal manje tau...beza kami 5 tahun...skang dah masuk darjah 6 bermakne umur aku 12 tahun,aku x naik van sekolah lagi..abah aku belikan aku basikal..n aku pegi pun ngan kawan2 aku...

" mak harini mengaji nak bw bekal...nasi ngan telur kicap jer tau.. " " haaa buka baju sekolah dulu..ko jgn nak tdo plak..kang ssh nak bangun " " yelaaa..." tapi dlm baring2 terus tdo... " any..any...bangun ko x nk mengaji ker...dah pukl 1.30 ni... "" nnt la...." tapi ku gagah kan juga..siap utk g sekolah agama..ambil duit blanje atas meja" mak 60 sen jer " mmg kebiasaan mengaji 60 sen je bab dah mkn kat umah. klu sekolah kebangsaan rm1.50 tapi klu abah ade kat umah aku selalu dpat lebih ''yela kan dah bawa bekal..." " ishh klu abah ade msti bagi any rm1 " terus kuar umah jln kaki je cz dekat....sampai depan dgr suare murid2 tgh bace doa dlm barisan...biase la aku..adalah ratu dtg lmbat...aku lepak jap umah membe aku nora..beliau pengawas tapi masuk lmbat juga...boleh ke mcm tu??? sume dah masuk aku ngan muka toya jln mcm biasa menuju ke kelas aku...hmmm motor ustaz zamri pun lum ada..aku masuk kuar kan al-quran terus bace mcm murid yang lain...x lame kemudian ustaz masuk..tetibe ustaz bangun n menuju kebelakang..amik botol air ali imran...yang mase tu trend budak2 skang cucuk lubang pd penutup air mineral...crettt~~ crettt~~~ ustz tekan botol tu terpancut air mineral kat muka kwn aku...terus terbangun..huh!!! org suh ngaji g tdo wat pe...bisik hati kecil aku...sume budak2 gelak kan die....n pembelajaran bermula mcm biase....

tepat kul 6 murid bali..tapi kami still hafal bahasa arab,..sape dpt jawab baru balik....n aku antara golongan cerdik gak...org yg ke 11.kira hebat gak kan...hahhahaa...dengan gembira aku balik umah...kebiasaan pada budak2 lain...dorang x kan terus balik umah...melencong tempat2 lain menerus kan permainan waktu petang....tapi aku umah dekat...campak beg buka kain....oppss !! dalam stil ade suar track pjg ok...dengan gambel kayuh basikal jumpe tempat biase...sume dah berkumpul port paling terbaikk.umah wak reah...sape tu yer???ow wak reah bukan ketua permainan kami..tapi wak reah adalh tuan punyer umah n tempat kitorang bermain...walaupun laman umah nyer ahak kecil tapi kitorg suke main kat situ...wak reah ade 3 org anak..k.limah,babang,dan dot,Dot adalah kawan aku baru betul anak die ni baru lah kwn sepermainan aku...umur die bwah setahun dari aku...haaa..tu kwn2 aku yg lainn....

mila: die sebaya ngan aku..org nyer tggi juga...suke bergaya..kulit hitam manis...
nadia: budak nya comel..kecil putih...sebaya aku
dot: anak wak reah tadi tu bawah setahun dari aku....ade tahi lalat kat dagu
nora: die sebaya ngan dot..kuat nangis kalau kite sakat die...hahahhaa
zaimie: kwn aku juga dduk umah sewa sebelah umah nora..die ni sebaya aku
epiey ; die pun sebaya aku...zaimie ni la ddk umah sewa ayah si epiey ni...

kami berkumpul n permainan yg slalu kitorg main ialah ping gudu2
( kabadi la klu org india kate ) sebab laki ade 2..so dlm kumpulan mesti ade sorang lelaki..sape nafas pendek die terkeluar la... kitorang main ikut musimm sekejap permainan lain..sok2 mainan lain...permainan kitorg main sume lelaki punyer permainan..bab laki ade 2 org je dlm kumpulan...tapi epiey tu die jarang join kumpulan kitorang yg sentiasa kekal ialah zaimie..ngan adik2 die pun ngikut sekali...hahahhahaa tibeee2..........

to be continue......


nantikan sambungan nye ok!!!!

create by chubby

Wednesday, April 20, 2011

H.I.V???

Hallu semlam aku g test H.I.V bukan ape untuk memperlengkap kan borang nikah aku jer..perghh sape x takut kan amik H.I.V yela sume org takut...tapi bnda mcm ni leh ada pada kite klu kite x jangkakan...semlam lunch dgn my En.Tunang..at Old Town...die x mkn saye jer...ngee..u xleh mnta ek...u tgk jer..hehhehee...tepat 2.15 kitorang gerak g Klinik Kesihatan Sec 7 Untuk amik H.I.V tu...tgkat 1..kat kaunter org tu bg borang n num dulu sebelum amik darah... ade num4028 n 4029, aku bg kat my En num 4028 hehhehe bab aku ckp kat die aku takut..ngeee~~~ kn turun bawah g kat bilik 13..kitorg tggu turn pergghhh lame giler jam dah kul 3.15 p.m...then bunyi num... 4029 bilik 13 aik aku nyer dulu...my En dah gelak jr.. aku nak suh die dulu ale2 num aku di panggil dulu...masuk bilik 13 ade sorang mamat ni yang akan cucuk jarum kat jari aku...
( hensem gak...) hahahha

" ok hulur jari tengah kanan "
haaaa~~~ ( agak lucah tau ) ce buat..ce buat...kikikikiki
pap~~ " ohh!! mak kau " ( melatah plak )
abg tu pun terkejut same...kikikiki
" nape x ckp nak cucuk dah kan smae2 terkejut "
hahahhaa " habis dah huluq jari nagt dah sedia... ok tggu luar t saya panggil"

aku pu kuar n tggu giliran my En plak...
x lame tu result aku dpaat..of cz la ok kan...kikikiki ( yeahh~~~ leh kawin ) tggu result my en. pergghhh lame betul..jam dah kul 4.00 p.m ni...aku ckp.." i balik dulu la...lmbat nyer la u nye result habis la u...hahhahaa " my En. " ish lame nye..bodoh ar... "hahahha agak gelisah die...akhirnya org tu panggil kami pun balik...yeah2!!!! leh lngkap kan borang...hee... sgt teruja untuk isi borang balik t...so uall g la wat check up..sah laku nya 6 bulan tau...tapi x yah excited sgt nak g awal..kikikiki....

ni num aku...4029
( my en pny x sempat snap.. )



sakit nyerr kn tucukk..
p/s: jari besar tu my en..tecik saye~~ :P



ni borang pemohon..



kami dah lulus....yeahh!!!

tq to abg encem Syahrulnizam...hehhehe

p/s: nak kawin lagi... 1month 2 week.. 6 day..yebba!! yebba!!

Monday, April 18, 2011

Dalam Kenangan

Sume dalam kenangan ....

16 April 2011 : Harini besday my sis yg ke 25 semoga Roh My sis ditempat kan golongan yang beriman dan dirahmati ALLAH...

13 April 2008 : Tuhan telah mengambil Nyawa My sis untuk selamanya....

10 April 2008

Dalam kul 10.00 a.m my sis meseg " aik x penah mesej aku knp yer" bisik hati kecil ku...Bc mesej reply mereply pun bermula

my sis.>> Any harini besday mak kan?? nak celebrate x petang ni??? beli kek>>

aku >> ok jugak tapi any blik ngan k.tijah camne nak beli??>>

my sis >> yeke?? aku balik naik moto..>>

aku>> haaa xpe aku suh megat beli hehehe untung2 die sponsor.. >>

my sis >> haahahah ok gak..tapi jgn bgth mak la..surprise.. >>

aku >> ok :) >>

mase ditunggu aku pun dah mesej abg aku die kate ok jer...n balik umah..upenye abg aku dah balik..cz mak aku wat nasi lemak bungkus utk bw masjid..tapi aku x nmpak pu my sis n anak kesayangan beliau iaitu Puteri Qaseh Qhadijah..yg baru 10 bulan...

>>mak mane siti n Qaseh ??>>

>> G umah nyah...>>

>> oww.. >>

x lame tu my sis balik ngan anak die..mase tu arwah sgt happy x mcm selalu...

>> g mane ti??>>

>> umah nyah byr duit zulian kat kak fairus>> sambil tunjuk barang yg die beli..tapi kate nyer ade yg belum byr separuh lagi...

mlm wat la besday mak...buka main suka lagi..bergambar..cucu2 je la.. mase tu ade ieka & Qaseh..mlm tu my sis tdo lmbat pulak..aku nak ke dapur..

>> any meh ar mkn sekali >> terasa pelik aku aikk!! xpe nah pun ajak..heheheh its ok..ringkas aku jawab..( cz dah ngantuk ) biase la dulu keje kerani kilang penat..kul 9 dah masuk tdo..hahaha mcm nak g noreh je plak kan..terus tdo ZZzzzZZZzzz...

11 April 2008

Hari ni jumaat..adoii apehal perut ni... 7.30 a.m kete k.tijah ade depan umah dah..padahal die mmg dok dekat umah aku pun hahaha..tapi mmg perut sakit giler..ase nak mc jer.. ( mcm t tolak rm50 ) aduh rugi2 pegi gak keje..punch card..7.55a.m hehehe biru lagi..kul 8.30a.m mcm biase la bos2 g morning market..kite yg kuli ni terus kan bekerja.. tapi keje aku mase tu 7 8 kali masuk toilet. sampai mak aku call aku x angkat...then try call mak..tet..tet.. tet.. adolahai xde line plak...dok dlm gua ke aku ni..aiishh~~ g luar call mak..haaaa dapat~~~

aku >> nape mak..??? any g toilet tadi... >>

mak >> ct accident .. >>

aku>> haaa?? ( boleh x aku senyum mase tu ) dah bw gklinik ker?? >> xde niat nk senyum cz aku ngat jatuh biase,..

mak >> mak kat hospital ni ngan Qaseh N ieka...ct kat wad kecemasan...>>

aku>> laaaa yeke..abah mane?? ct ok x??? aishhh sape yg langgar??? >>

mak>> abah kat umah ko balik la..jg Qaseh n Ieka amik kat hospital ni dorang x mandi lagi... >>

aku>> haaa ok2..t any minta k.tijah hntar balik la...>>

tapi k,tijah tgh meeting plak..aku pggil die n nak balik..tapi aku dah call my cousin awen seb bek die kat 16 then die yg hntar aku balik..dlam hati.. " Ya Allah kau selamatkan lah kakak aku.. " x lame tu awen dtg...mcm2 dlam fikiran ni..teruk ke die..sampai kg..dekat selekoh dewan MBSA tu...terus mengucap.." Ya ALLah aween tgk moto ct...mmg teruk..n belah kanan jalan ade sebuah kete..keadaabn kete tu pun teruk " aween ko ase ct ok x?? " " ok insyaALLAH " SAmpai umah.. abh n atok aku ade..

aku >> abah ct kat mn?? mcm ne leh jdi mcm tu >>

abah>> xtau la..die baru je kuar x sampai 5 minit pastu ade org dtg ank sape ntah bgth ct accident...kesian ny..abh x smapai hati..die terbaring kat tepi tu... die kate sakit~~ sakit~~ cepat la bwa hspital...

aku>> sape yg bwa??>>

abah >> cik lias naik van mayat kat masjid >>

aku siap2 n terus g hspital..mase jlan aku nmpak mak siti.." mak cik mcm ner ct?? " " doct kate ct 50/50 " " haaa?? teruk ker??? Qaseh mn ?? " " ade kat sane m.cik nak g surau bcb yassin "

aku terus jumpe mak aku..aku nmpak abg aku..kat tepi longkang mencangkung ngan kwn2 die..muka die nmpak tenang,tapi aku nmpak ade org cngkung depan ag aku..lelaki..emm aku knl..terus tny mak aku.. " mak sape langgar" " kwn fir...tu...anak sape tu any ko knl?? " " ow kenal..hmmm...:( "

aku n awen masuk bilik kecemasan tgk my sis ..die leh ckp... " ct mcm ne leh jdi mcm ni .."

"ade org langgar ( smbil ketawa )" " aishh ko ni gelak plak.." " any Qaseh mn?? " " ade kat luar..jap g nak bw balik die x mndi lagi " aku pun kuar...

aku amik Qseh bw balik..pas maghrib abh n mak balik...sume sedare2 dtg umah aku...

aku >> " mak ct camne?? " >>

mak>> kn oprate laa.. kul 5pm td masuk "

sume keletihan n tdo..smpai esok....

12 APril 2008

sume bangun awal..nk g hospital...ag aku kate dah siap pembedahan bygkan dr kul 5 p.m semalm smpai harini 7.30 baru selesai oprate... mak aku kate smpai tulkar 3 doctor utk rawat oparate kakak aku..kakak aku patah kaki kiri n kanan die..pergelangan tgn aduuhh sgt teruk..tapi opration sume berjalan lancar n akak aku kat CCU skang... tgh hari aku pegi bw ank Buah aku...masuk n tgk.. " yaALLAH Ct ke ni...badan die besar same katil hospital..kakka aku sebenar nya kurus jer... myb bius terlalu byk..keadaan yg mcm kritikal..aku kuar terus neraung...yela sedih anak kecik lagi..baru setahun abg aku kawin...mase tu sume berdoa agar kakak aku selamat jer...

13 April 2008

Harini genap my sis kat hospital..12 aku pegi hospital..keadaan ok mcm semlam..n aku pun balik cz nak bg anak buah aku mkn...kul 4 mcm tu mak kate t kt pegi lagi...bab abg aku bgth kakak aku koma pulak..abah x nk pegi..letih kot...die kate t ape2 bgth jer...tibe2 fon umah berdering.. jam kul 6p.m.. abg aku kot...mak aku angkat...mak kate ct dah tenat,...suh dtg hspital...mase tu umah xde letrik..abh yg x jdi ikut terus jdi g hspital..sampai hspital ramai sgt org...nape dorang nangis???? megat pun nangis....hmmmm...hope xde pape berlaku keats my sis...abg aku kate ct dah tenat...ampuan nak bw g seri kota..tapi seri kota x nak...rupe2 nyer bukan setakt patah...dorang kate my sis pundi kncing dia hancur,,, allah HU akhbar... harap sgt abg aku tu dapat kuat kan semangat die...maghrib tu ade seorg lelaki kuar,..serba putih ngan apron plastik mcm org potong ayam tu...die kate " saye nak jumpa suami die jap lagi tuggu sini jer " mak aku n mak ct dah meraung... ade la dgr2 suare2 yg kate " dah xde kot..tu laki tu..org bilik mayat " lagi la tangisan kedengaran...abg aku pun di paggil masuk kat CCU tu..n keluar..muka tenang tiba2......

" ct dah xde...ct dah xde... " ag aku terus meraung...YaALLAh esar nya dugaan yg kau beri pada abg aku...Qaseh...kasihan kau sekejap je kau same ngan ibu...kami sume redha atas pemergian nya,..abg aku terlalu sedih..tapi ct tggal kan kenangan pada kami..n hadiah kan puteri kepada kami sekeluarga," PUTERI QASEH QHADIJAH "

Kakak aku die semadi kan di tanah PERKUBURAN ISLAM SUNGAI KANDIS cz biar senang Qaseh jumpe ibu die...

ct igt lagi kate2 kau..nk bukA "Butik Qaseh", nak wat besday pertama Qaseh tema ala2 princess


ti tgk kami dah tunai kan ala2 princess untuk Qaseh

banyak bnda ko nak wat kn...sume bnda ko dah langsai kan sebelum ko pegi..barang2 utk Qaseh baju,mandian,kasut...

k.fairus pun dh halalkan yg balance duit zulian tu...semoga ko tenang kat sane...

pas ko pergi kwn ko ade dtg ti die kate.. " ptut lah hari tu megat jaln dulu die ade kate..megat tu suke tggal aku..t klu aku tggal die baru die tau " menitis airmate dgr tu sume...betul kate kau ti kau tggal kan kami smpai bila2...


Ti abah kate abh pun syg ko die cume x tunjuk jer..die terkilan..masa last ko kuar umah..abh yg sedia kan bekal.n thamos air tu...n strat kan moto ko...last abah kate...ko babye Qaseh...tapi x sampai 5 minit...org dtg umah..bgth ko accident...sedih sgt abah kate..abah cari thamos ko tu tapi x jumpe ti..cume dpt simpan perca kain ko yg ko pegi keje tu..igt aku baju tu same ngan aku..aku nyer purple n ko nyer kuning...x silap abh simpan lagi perce kain tu...

aku x lupe juga ko kate " any t klu ko kawin ko wat la tema Purple vs Gold cantik~~ " t aku tolong ko yer...hahahhaha aku gelak je mase tu kan..ntah bila agak nyer aku kawin ti... tapi sume tu aku akan igt.." ti aku dah terima jodoh...n aku kan wat tema yg ko suh tu...tapi klu ko ade ti aku lagi happy n msti byk pendapat ko bg kan..n mase tu ko yg akan teman aku...skang aku x de sape lagi nak borak n luah kan perasaan aku...Qaseh??? die la yg wat aku ketawa..n slalu jer sakat die ti..die ade g jumpe ko gak...bila lau situ die slalu ckp " semlam Qaseh g situ ngan ayah..bw bunga n air..tgk ibu " sedih t... bila tny " ibu mn??" " ibu keje jauh la..ibu tdo kat sane tu " hope kau tenang disane ti...adik ko hijaz dah kawin juga ti...cntik sgt..tapi klu ko ade mase tu..pasti nmpak kegembiraan di hati family kau ti..and aku..pun akan berkahwin..klu tibe tarikh yg aku tggu..pasti aku teringat kau..walaupun kau kejap je dok umah mak..aku syg ko ti..walaupun kite belum rapat..n sebaya..tapi kau tetap kakak yang terbaik utk slame-lamenyer...semoga Roh MU DICUCURI rAHMAT..

~ Al-Fatihah~

Siti Rafidah Bt Mahfudz

nI moM Qaseh cantik kan...

Thursday, April 14, 2011

♥FinaLLy Pre WeddinG ♥

haiii xyah cite la ek..just nak tunjuk pict pre wedding seterus nya semalam baru dpt cd..
Layaaann~~~

candid jer....

terasa cute plak dlm pict ni hahaha ( perasan tau.. )



tikus pun tikus la...huhuuu

Friday, April 8, 2011

Pasal wedding Lagi

hallu..lambat sikit update ade keje ar banyak ni baru masuk hehhee..nak update semlam g fitting baju sanding..wow i loike...kikiki..tapi lum siap sepenuh nya...agak cntik...hujung bulan ni siap baju tu.. :)


i Loike Purple...

Lum Siap lagi baru je sikit...


p/s: ahad ni discuss pelamin pulaa... :)

Wednesday, April 6, 2011

♥Sedetik Pasal wedding...♥

wow nice lagi brp bulan my weding jom nyanyi same2..lambai tgn.." teruja..teruja..." hahahaha,aku dah g fitting baju untuk persalinan.kat butik kawan aku ct khadhijah..wow sgt mengagumkan..3 persalinan je amik kat die...Gown ,kimono, n lengga..hehehe my En.tgk jer..ape agaknye die berkate2 yer... n mlm tadi baru je plak amik baju berinai..wane gold xde yg ade wane kuning...xpe la..tapi aku suke!!! sebab cntik..n petang semlam amik plak kasut weding yg aku tempah tu..wow!!! nice..cute banget.... n lastly batu je jap tadi..baju utk weding aku tu call..patut harini g fitting tapi aku xpakai gede..cam ne nak g..so wat keputusan esok jer g...
sedikit hint baju2 aku..not fully ok..hehehhee baju weding lum lagi cz esok baru nak g fitting..hehhehe :)


Lengga

gown..:P
( my en suke ni..malu nyer)


kimono...
baju berinai..emm xde wane gold terpakse pakai kuning...
( ok la kan..)

kasut sanding....( purple tau.. )

seb bek same ngan baju..( kasut berinai )



p/s: x sabar nak tggu esok.. fitiing baju weding.. :)