BeBeL

Cer Cite Cer Cite.. ni bukan Blog Hantu Kak LimaH tau..just blog biase..klu korang rase suke ngan blog ni korang leh baca.. ase x suke ..kome sume leh bako Kite Bako !! Kite Bako!! ( Lap top or Pc korang yg terbako nnt ) hahaha aku bukan lah penulis yg terhebat!!! just utk share n mengisi waktu yg agak kosong , x kosong sgt la..so klu korang pun ade mase kosong singgah la mai bace blog Ni...Tq so much pada yg terbaca..or sengaja baca..hehhehe... EnjOy Ya!!!

Followers

q

Friday, June 7, 2013

* Abah 6 month a go *

Salam Rasa nk masuk setahun x update blog ni..hehehe rindu ase nyer nk kongsi cerita2 yg ada...jom start berkongsi cerita..

Abah...

krang tau abah aku dah meninggal mn yg ade fb aku pasti tau ape yg berlaku...abah meninngal 7hb December 2012. sehari selepas besday aku..hmmm. abah sakit kanser tulang kejap jer bnda tu merebak 6 bulan mcm tu...asal pada mula nyer tahun  2011 lepas aku kawin bulan 12.abah kate skit2 blakang smpai x leh tdo baring terpaksa tdo duduk jer...ingat sakit biase jer lenguh2 badan..biar kan...bawa plak ke umah abg ipar aku d pj urut.. alhamdulillah ok...lame2 tu sakit balk xleh ddk..baring jer..tapi abah ok lagi..myb abah kate alahan pada aku sbb aku pregnant cik juma dulu....semua kuasa Allah datang kan penyakit pada kite ,penyakit datang sekejap bila nak baik begitu lama.tapi aku redha abah dah xde..tapi mmg betul2 terasa kehilangan.

Abah....

Eny rindu abah...selalu bangun subuh mesti tgk abah dh bangun belum.buka lampu utk abah...balik keje selalu masuk bilik borak2...tapi skang xde lagi...mcm2 ubat kite bg abah..wat kan air aprikot utk abah..tapi ALLAH menguji semua tu...

Abah ....

Selalu cakap...biar la aku pegi aku x nka susah kan anak2..klu hari2 mcm ni kesian kat korang...ko ngan anak lagi...kesian kat mak ko...tapi aku wat xdengar jer terus buat ape yg di suruh." eny abah mnta maaf yer ssh kan ko...terima kasih tolong" ayat tu x penah lepas dr mulut abah klu kitorang selalu tolong die tukar pampers or mcm2...

Abah....

Selalu cakap..." t aku xde suruh la helme jaga umah ni..bersihkan ape yg patut..die tu rajin...abah malu nk suruh die tolong angakat aku ni...yela die menantu..aku segan la nk tolong banyak kali" " helme terima kasih yer tolong abah " tu ayat die yg xpenah lekang bila my hubby tukar pampers die...thanks my hubby cz tolong abah .... :(

Abah....

Eny ko keje la dulu jangan berhenti tgk la tahun depan ker...rupa2 nya abah nk pegi dah die x bg aku berhenti..tpi aku dah berhenti jugak atas hal2 tertentu...abah selalu pesan jugak klu aku xde korang sedekah Alfatihah pun dah cukup...mcm2 abah ckp sebelum dia pegi...

Abah...

Eny ingat lagi 1st time abah masuk hspital sg.buloh lame sgt mase tu tgh pantang kan uzma..xde sape boleh amik abah kat hspital yg lain sume keje...tapi eny gagah kan jugak g hspital amik abah..sebab x nak abah lame2 kat hspital..jauhhh~~~ sgt nak byr bill hspital..tapi eny jln jugak...seb bek uzma x meragam alhamdulillah...pastu abah kn bw plak g GH...alhamdulillah ok..lame  abah x pg cekup..cz nurse tu lupa nk letak tarikh kat situ...sampai abah x mampu berjalan x lalu mkn...tapi bila g GH abah nmpak sihat sgt...
Cuti Depavali nurse sruh call suruh amik abah..sebab abah takut nk dok sane..sume kwn2 abah balik..megat ambil abah....last lepas depavali...megat n helme bw abah lagi ke hspital...tapi eny dah g keje x dpt jumpe abah...helme ade ckp... abah kate " agak2 pani aku balik jadi mayat jer " nyah n mak  nangis..nape abah ckp mcm tu..eny n lain2 boleh jage abah...

Abah....

Malam besday eny 6hb dec 2012 dorang my hubby ,awen .ende yan.megat wat surprise utk eny...abah siap buat lawak lagi.. " byk nyer kek.buat ape di bawa kulu kilir kek tu,org lain hari jadi aku plak amik gmbr " sempat eny suap kan kek utk abah...kwn eny nurul dtg abah ckp kat husband die " tgn p.cik sejuk kan bukan sejuk kipas ,tapi sbab sok p.cik nak pegi dah "....

Abah...

Esok tu 7hb 12 2012....eny pg keje x buka kan pun lampu utk abah..sebab abah tdo lagi...jumpe pun x...helme pun kuar ikit dapur...x jumpe abah...x tukar pampers sebab mlm tu dah tukar,,abah pun x berak..harini abah ade wat rawatan org melaka nkj ubat kan abah...hati x sedap jer bila kat ofis...kul 8 baru aku n hubby balik keje..tgk nyah,k.zie ,n apiey ade kat umah igt saje je dorg dtg ,melawat abah...tny nape??? tgk abah ko...abah dah tercungap2...aku leh thn lagi...dah dekat mlm..abah semakin laju je nafas...sume sedaramara ade dah tepat kul 11.58a.m abah dah hembus nafas terakhir..tggal kan kami sume...sempat minum air zamzam dan mengucap...abah...eny sayang abah...

Abah...

pasti eny terasa sape nk jage eny nnt bila pantang...sape nk tunku kan eny pagi2...sedih nya...du;lu abah sakit pagi2 pun abah buat kan..n baring sebelah eny takut eny etrtdo time tunku...kami redha abah dah tiada...semoga abah di tempat kan org2 yg beriman..amin..



Pict ni mase abah sihat time wedding aku



Abah kat GH K.L



Malam besday aku sebelum esok abah tggalkan kami :(

~AL-FATIHAH ~

Wednesday, July 18, 2012

uzma

haiii uzma dh masuk 4 bulan byk kerenah sekarang jom tgk pose2 uzma yang  menarik







Friday, April 27, 2012

Berakhirnya 44 Hari..

salam....akhirnya habis sudah 44hari berpantang,terasa kejap je bb uzma pun dah nmpak besar..kat sini nak ucap kan terima kasih kat doctor2 sambilan aku walaupun tiada sebarang sijil hahahha :


1 ) My eN Hubby :

U thanks sebab jadi doctor kesihatan n perubatan i kat umah..menjaga pemakanan i n segala ubat2 i..mengikut masa untuk bagi makan..hehehhee...banyak rasa nyer kerenah ni yer bila jage org sakit..tapi i kuat kan...x la ngade2 sgt hehehe..thanks kuar samapi tgh mlm untuk cr ubat bila i x leh nk buang air besar mase mula2 balik..i tau u penat..tapi sebab ase x sampai hati tgk i sakit perut n demam menangis..u kuar senyap2 g umah abang ngah kat pj amik ubat tu..balik2 u dah bw balik n sedia untuk minum alhamdulillah esok tu kuar semua nya..hehehhe terasa lega rase nyer..thanks bab berkorban untuk i..x kan i lupa semua nya thanks sangat2...

2) My Mom

time kasih kat mak..sebab jadi doctor pemakanan dalm umah..masak sepanjang any berpantang..walaupun sekadar ikan bilis goreng n lobak putih...pengorbanan mak x kan di lupakan sampai bila2..segala makanan mak masak mmg sedap..3 mggu selepas lagi sedap makan ayam pulak..hehhehhee...nnt xde dah layan tu lagi.,.sebab dah sihat kn masak sendiri..,time kasih mak.,.sayang mak...

3) My Abah..

time kasih abah sebab jadi doctor perubatan ke-2 dan bidan...tiap2 pas subuh abh masul bilik bawakan tungku untuk any setiap pagi..abah kate ni leh kurus..hahahhaa kurus la sgt...masak kan air panas untuk mandi...tapi tu sume kejap je..2 minggu jer..pastu abah dah sakit :( xde sape nk buat kan any..terpakse buat sendiri n kuat kan diri...tapi pengorbanan tiap2 pagi tu x kan any lupa..walaupun mase tu abah sakit dah...bila dah x larat abah dah x buat x pela...pastu abah masuk hspital sg buloh..dalam pantang pun any pg tgk abah bab rindu...time kasih abah..any korban kan sume nyer mase abah nk kuar sume x leh amik abah..t'paklsa gak any drive..sakit sikit2 any thn..any  nak abh kuar x mo duduk sane lame2..alhamdulillah seb bek uzma x meragam...time kasih abah walaupn kejap je jadi bidan any...

time kasih buat abang2 aku juga..yg tolong sikit2 saudara mara sume..hehhehehe..thanks pada kwn2 yg dtg tgk my bb...rindu saat mengandung..dan berpantang nnt...:)

p/s: semoga abah cepat sembuh dari penyakit nya..amin!!!

Thursday, March 22, 2012

♥ Lahir nya Seorang Ratu ♥

10.03.2012

Terasa nak terkencing aku pun pegi ke bilik air..mase tu dah bersiap2 nak g umah my cousin aWeen ade mkn2 untuk sambut kenduri cukur jambul anak buah die esok..sambil tgk
tv.menunggu abang aku yag sulung datang ambil kitorang.tiba2 sakit perut plak.. " abah nnt megat datang suh die tggu jap any nak berak sakit perut plak " aku masuk bilik abah aku .bilik tu ade bilik air..tibe2...srrrrr~~~ terasa ade bnda mengalir kat peha tanpa henti mcm air kencing tu..trs x jdi m'buang..aku kuar " abah tgk...mcm dah pecaj ketuban jer.. " dgn muka rileks dan xde rase sakit..abah n mak pun slumber jer...mak ckp " yela mcm mak dulu " abah plak " nak g hospital ker" soalan2 yg slumber n xde rase takut..hehehehehe aku ckp " pegi je la..mAK pegi la UmaH ende yan " aku masuk bilk amik beg yg dah sedia aku kemas..hubby tgh solat...habis solat die kate " nk g terus ??? " ye jawab aku...x lame abg aku sampai terus hntar g ampuan klang.terus g masuk temnpat pemeriksaan bgth air ketuban dah pecah..salin baju pink..siap la darh sentiasa naik. 4x nurse cek naik jugak.... last g cek jntung bb alhamdulillah ok..doc laki yg cek shazwan name nyer cam baye aku..malu tu ade jugak..bila die nk tgk bp cm dah buka..tpi doc kate x buka LAgi...hubby bg mesej die kate die sentiasa ade di sisi aku ..terharu n menitis air mate atas katil tu.,.. :( masuk wad akhir nya...11.30 MLM,. wad 1 b katil 24...hubby balik...sedih nyer.. :"(

11.3.2012

kul 3 pagi Sampai ke suh x leh nk tdo..peruut rase tegang..lame nyer nk tggu pagi..perut lapar semcm..hubby dtg juga kulk 9,30 tpi dpt masuk kejAP je cz waktu melawat kul 12.30 hmmm biase la gov..hari ni kenduri umah e.yan..best la dorang hubby g sane..dapt jugak mkn...lauk kenduri cz bb x k[uar lagi air ketuban sentiase keluar..tapi x buka2 lagi..doc bgth..klu x buka sok kul 6 pagi die nk induce...petang mak n hubby dtg perut rase sakit 10 minit sekali.,.,mmg xleh doc diam jap2 alku g toilet.g koridor...mak bw air selusuh suh minum aku minum n bertmbah sakit..hubby nk balik dah waktu melwat dah habis..ase sedih nk nangis tggal sorang2 tapi aku thn...waaaaaa!!!!!! tuhan je tahu..mlm hubby dtg lagi sekali hntar mkanan tapi jap jer.die kate klu ape2 bgth...aku pindah katil depan katil 13..cz sok pagi2 doc nk induce...ade 3 org yg akan doc induce...

12.3.2012

kul 3 pagi aku x leh tdo n x boleh tdo jugaK..JAp2 aku ber dri kat luar koridor hspital..ahhh nmpak bnda ape2 nasb la...jap2 g toilet ase nk berak tapi x jugak...nurse cek perut n jntung aku everything ok...hubby mesej tny wat ape ,aKu bgth yang aku x leh tdo,mlm tu hubby teman aku dgn mseg telefon jer.. :

aku: dah tdo ker??
hubby: blum tgh tgk bola ngan abh nape??
aku: tny jer x leh tdo ni,
hubby: nape?? yg lain dah tdo??
aku: dahhh perut ni jap2 sakit..
hubby : anak u nak gurau ngan u la tu,sebelum die kuar selawat byk2 silap2 pagi ni kuar.
aku: agak nyer la..i sakit sgt ni.kjp2 sakit i ngantuk tpi x leh tdo..
hubby: ckp ngan bb u nak tdo jap,suh die kejut klu dah betul2 nk kuar.,

habis mcm tu jer..cz aku dah x thn sakit perut.kul 4 pg nurse pggil.cek jntung bb n bwh aku,..,ohh puan dah buka ni 7 cm..mula la aku ase takut...nurse bace Lailaanta subhanakainni minazzolimin....( akan aku igt jasa baik nurse amynah ) die bace selawat..,.die suh aku bgth suami cz t die nak amik hp aku...kul 5 pagi die sorong aku bw g labour room.hubby aku dah tgu kat luar..nurse bgth hubby aku nk bw g masuk dah...pintu di buka.,.aku di letak kan kat bilik no 4.sume lengkap di pakai..aku tgk jam dah nk dekat 5.30 nurse bubuh ubat thn sakit...perut mengulas2 dah ni.,.ase mengantuk...bila ase sakit jer aku terjaga....aku tny " nurse bp lame.. " doc nk tgk 3 jaM lg..dgr suare ibu2 yg meneran melahir kan anak...aku ase terlena...kul 11.30 pagi dah x thn sakit aku jerit.mmg ase nk kuar..,tapi doc sabrina kate..masih 8 cm.jntung bb x ok ( padahal aku yg usik alat jntung bb tu cz gosok perut bab sakit sangt ) dorang kelam kabut aku teran bagai x mau,,.. " puan teran...,teran lagi " aku cube teran.akhirnya doc terpakse gak vacum..4 minit je aku dapt kuar kan bb aku..terus doc letak kat dada " yaALLAH!!!! anak ammi" dgr die menangis.."syukur,time kasih sume " " same2 puan " dorang amikl anak aku..mase tu xtau bb boy or gurl..darh dlm tubuh aku byk kuar..sampai 4 jam dorng nk settle kn jahitan..." doc lame lagi ker???" aku menangis " nape awak nangis??? sakit ker??? " " x la..saya nk jumpe suami saye " mau x nyer 12 jam aku kat dlm.12 jam hubby kat luar.bb dah lame siap..t'pakse nurse bw ke wad dulu......4.45 ptg selesai sume...5 petang baru masuk wad...terahru bila bb ade kat aku...tdo 1 mlm lagi..rabu aku balik.,..alhamdulillah selalmat sume nyer..akhir nya lahir la seorang ratu kami..SERI UZMA HUMAIRA BINTI MOHD HELME.

Thanks pada doc sabrina,nurse amynah.yg byk membantu

hubby yg byk support...doa dan kekuatan semangat yg u berikan selama dalam wad n labour room ,i syg u sgt2..thanks kerana byk berkorban.semoga abi dapat mendidik uzma pasni.

mak n abh thanks jugak..pada keluarga mertua juga...:)

to my bff iela thanks support n selalu call aku..nia dah ade kwn..

pada yg lain thanks ,wish n doa kan kesihatan uzma n membesar mcm aNK2 yang lain...:)




Ratu hati Abi n Ammi
SERI UZMA HUMAIRA.


Wednesday, February 15, 2012

♥ 36 weeK ♥

salam~~~

lama rasenyer x update blog .now aku dah 36 week fuhh!! x lame lagi nk bersalin,takut nebes sume ade...alhamdulillah BB dalam kandungan ok..cume nurse kate air ketuban je kurang..semoga di permudah kan bila due dah tibe..isnin nnt ade lagi cek up...hope sume ok...skang kaki pun dah mula membengkak..mcm org kn gout je hehhehee...3 hb plak cek up kat bukit kuda..nak kn scan doc nk tgk air ketuban ok ker x..x sabar nk tggu bulan 3...semoga dipermudah kan segala urusan, dan kesihatan yang baik... :) k next time update lagi...

salam

p/s : tahniah pada kwn2 yang lain sebab dah selamt melahirkan bb :)

Wednesday, December 14, 2011

Penghujung Cinta ( My Wedding) ✿(◠‿◠)✿

salam~~~
bila 3 hari cuti aku xde wat ape kat umah n ni la kerja aku megahsilkan video wedding yg lama berkurun ,belum setahun so masih fresh lagi kot...jom tgk hasil kreativiti aku yg x berapa nk kreatif ni hehehehe




video

Tuesday, December 13, 2011

♥ OmBak RinDu ♥

haiii semalam public holiday..akhir nyer dapat gak date berdua ngan my hubby setelah berjaya memujuk g tgk Ombak Rindu yeahhh!!!! cite start kul 5.55 pm. mmg ramai giler org seb bek dapat ddk atas..

Citer tu mmg best n touching dgn lagu adera n hafiz tu..aku mula meleleh air mata saat izzah di pukul oleh haris,,huh!!! sgt teruk..dan paling aku x boleh thn saat haris di masuk kan kat hospital.n dato suffiyah x izin kan izzah melawat haris huh sedih time tu...n bila dato suffiyah balik izzah masuk n jaga hariz. time tu aku paling sedih..sebab aku x dpt byg ka husband aku jadi mcm tu..aku mmg x kuat untuk menerima dugaan tu...Ya AllaH kau lindungi suami ku ,aku dan kandungan ku supaya kami bertiga dapat bersama sepanjang hayat...so jalan cite tu mmg same mcm dlm novel...sape yg belum tgk leh la pegi rugi x tgk...ok itu jer..yang penting aku puas hati dpt tgk cite tu setelah beberapa bulan x kuar hehehehe...

4 bintang untuk ombak rindu..